Keskustelu Wikipediasta:Käynnissä olevat äänestykset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei! Olen lukenut lähiaikoina mm. en:voting system -artikkelia ym. ja lueskellut äänestystavoista. Koska meillä ei ole juurikaan mahdollisuuksia järjestää niin STV-vaaleja kuin Schulze-vaalejakaan, ehdottaisin että voitaisiin enemmän tai vähemmän sopiva hyväksymisvaali vakiäänestystavaksi täällä uusissa äänestyksissä. Useissa artikkeleissa on mainittu, että lopputulos vastaa sillä ihmisten preferenssejä jopa enemmän kuin jollain ranking-vaalitavalla (3p ensimmäiselle ehdokkaalle, 2p toiselle, 1p kolmannelle...). Hyväksymisvaalitapa on ilmeisen tehokas ja tuottaa ilmeisen "mielukkaita" lopputuloksia porukalle muihin yksinkertaisiin vaalitapoihin verrattuna, niin useita vaihtoehtoja kuin yhtäkin äänestettäessä.

Eipä tuolla nyt hirveästi väliä tietenkään ole, ajattelinpa nyt vain ehdottaa. --Toni 12:59 syys 13, 2004 (UTC)

Lisäsin linkin osoittamaan poistettavien sivujen äänestyssivulle. Kun sivun otsikkona kerran on Käynnissä olevat äänestykset niin sivulla on oltava vähintään linkki kaikkiin käynnissä oleviin äänestyksiin. Jos äänestyksiä on piilotettu jonnekin muuallekin, niin ehdotan asiasta tietävien merkitsevän tännekin linkin. Jsu 2. huhtikuuta 2006 kello 12.48 (UTC)

Nimen muutoksesta[muokkaa wikitekstiä]

"Käynnissä olevat äänestykset" on mielestäni naturalistinen metafora, joka tuo liiaksikin mieleen esimerkiksi moottorin hyrräämisen. Suositan nimen abstrahoimista muotoon "avoimet äänestykset" ja pidän asiaa tärkeänä Wikipedian uskottavuuden kannalta. --Neal, Jack ja minä (keskustelu) 19. heinäkuuta 2013 kello 16.20 (EEST)

Kaikki Wikipedian äänestykset ovat avoimia; suljettuja lippuäänestyksiä käydään jossain toisaalla. En suosita nimen ast... aps... muuttamista. --Lax (keskustelu) 19. heinäkuuta 2013 kello 17.08 (EEST)
Symbol oppose vote.svg Vastustan. Äänestykset ovat nimenomaan käynnissä. Esimerkiksi myös sodat tai oikeudenkäynnit ovat käynnissä, ja tämän sanan käyttäminen on aivan korrektia suomen kieltä. Kuten Lax jo sanoikin, avoin äänestys tarkoittaa eri asiaa.
Projektinimiavaruuden sivujen nimeäminen on mielestäni paljon vähäisempi ongelma Wikipedian uskottavuudelle kuin esimerkiksi lähteettömät tynkäartikkelit, joiden väsäämisen jotkin käyttäjät ovat ottaneet tavakseen. --Juusohe!? 20. heinäkuuta 2013 kello 14.57 (EEST)
"Meneillään olevat äänestykset" voisi olla jonkun mielestä nykyistä aavistuksen verran luontevampi nimi, mutta ehkä ei nimenmuutoksen väärtisti. Tai jos siitä ei olisi mitään haittaa, miksi ei? Käynnissä-verbi näyttäisi olevan googletuksen perusteella tosin selvästi yleisempi, joten ehkä se onkin paras. --Savir (keskustelu) 20. heinäkuuta 2013 kello 15.05 (EEST)
Tuskinpa Wikipedian uskottavuus siitä kärsii, että meillä on käynnissä olevia äänestyksiä. Pikemminkin päinvastoin. --Otrfan (keskustelu) 20. heinäkuuta 2013 kello 15.12 (EEST)
Kaikille teille: kääntykää ja nähkää valo! Moottori on käynnissä. Käyntiä on myös kävely. Hevonen käy, mikä ei ole vain toimintaa vaan eriytynyt kulkemisen muoto painovoiman, kitkan ja lihasenergian avulla. Äänestyksen tulisi olla meneillään. --Neal, Jack ja minä (keskustelu) 20. heinäkuuta 2013 kello 21.13 (EEST)
Meillä päin hevoset astuvat. --Lax (keskustelu) 22. heinäkuuta 2013 kello 14.47 (EEST)
Meilläpä on jo siirrytty keinosiemennykseen ;) --Aulis Eskola (keskustelu) 22. heinäkuuta 2013 kello 15.06 (EEST)
Nykysuomen sanakirja sanoo näin: Jk työ, toiminta, tapahtuminen on käynnissä 'on menossa, tapahtumassa, jatkuu'. Salissa on käynnissä vilkas tanssi. Keskustelu on, neuvottelut ovat käynnissä. Koulu, kurssit saatiin käyntiin. – –
Tämän perusteella totean, että jos keskustelu voi olla käynnissä (ja kyseessä on kaiken lisäksi sanakirjaan kelpaava esimerkki), niin silloin myös äänestys voi olla käynnissä. Korrektia suomen kieltä, ei tarvetta sivun siirrolle. --Juusohe!? 25. heinäkuuta 2013 kello 17.17 (EEST)
Voi sitä nimeä muuttaakin, mutta älkää muuttako muotoon "avoimet äänestykset". Sen vastakohta on "suljettu äänestys", jollaisia meillä ei ole. Ilmaisulla on erityismerkitys. --Aulis Eskola (keskustelu) 22. heinäkuuta 2013 kello 15.06 (EEST)