Keskustelu:Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tekijänoikeudesta[muokkaa wikitekstiä]

No heipä hei!

Miten osoitan, oikeuteni tekstiin, jonka olen ollut itse sivulle tuottamassa - siis toisin sanoen kirjoittanut tekstin yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston sivulle? Riittääkö se, että kerron yhteenvetokentässä asian. Eikö siinä voi kertoilla mitä vaan, millä sen todistaa? Pitääkö kertoa, kuka nimimerkin takana on? Kommentin jätti Siekkari (keskustelu – muokkaukset)

Jos tekstiä kopioidaan suoraan, alkuperäisessä lähteessä on hyvä olla merkintä että kyseessä on vapaasti käytettävä (esim. public domain) materiaali. —Tve4 (Gblk) 11. helmikuuta 2010 kello 12.26 (EET)
Selkeintä olisi, että muokkaisit tekstin sellaiseen muotoon, ettei sitä voisi tulkita suoraksi kopioksi. Tällaiseen temppuunhan ei aikaa kulu kuin hetki. (Sivuhuomautuksena: vaikka olisit kirjoittanut alkup. tekstin verkkosivulle, voi olla, että työsopimuksesi tms. siirtää oikeudet edustamallesi taholle.) --kurkku 11. helmikuuta 2010 kello 12.27 (EET)
Hyvä, kiitos näistä kommenteista ja ohjeista. Varmasti oikeudet tekstiin ovat työnantajallani, joka nyt haluaa, että yksikön tiedot lisätään Wikipediaan. Menee hyvin monimutkaiseksi, jos muokkaan kaikki tekstit keinotekoisesti uudestaan, jotta ne eivät olisi "plagiointia". Tuossa tekstissä ei myöskään ole mitään kovin omaperäistä, siksi ei tullut mieleenikään, että tekijänoikeuksilla olisi asiassa mitään sijaa. Noh, yritän uudestaan. Jos ei nytkään onnistu, luovutan. Siekkari 11. helmikuuta 2010 kello 13.05 (EET)
Yleensä näistä kopioista ollaan tarkkoja, koska tuo omaperäisyyden tulkinta on aina tulkintaa ja eri tavalla kirjoittaminen yleensä ei ole suuri vaiva. --Harriv 11. helmikuuta 2010 kello 13.08 (EET)
Ymmärrän. Uusi versio on nyt julkaistu. Alun muotoileminen toisin sanoin on kyllä hankalaa. Jatko on kaivettu suoraan omasta päästäni. En voi tosin mennä takuuseen, ettei jokin lause esiinnyt myös jollakin tietoarkiston sivulla. --Siekkari 11. helmikuuta 2010 kello 15.13 (EET)