Keskustelu:Yhdyntäelin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdyntäelin on tunnettu käsite lääketieteen perusteissa. Käsitteeseen törmää kirjallisuudessa ja Internetissä, joten olisi käsittämätöntä, jos artikkelia ko. aiheesta ei voisi tietosanakirjassa olla, ja se tulkittaisiin roskaksi.

Artikkeli sisältönsä puolesta kuuluu enemmän anatomiaan kuin seksologiaan, ja tämän vuoksi asiaa tarkastellaan eri lähtökohdasta. Artikkelin aihepiiri ja sen tarkasteluaspektit ovat sellaisia, että on vaikeaa nähdä mielekästä tapaa yhdistää artikkeli toisiin artikkeleihin ilman, että sodittaisiin TIETOSANAkirjan perusolemusta vastaan.

Jos artikkelissa on sellaista sisältöä tai materiaalia, jonka julkaiseminen ei ole perusteltavissa eettis-objektiivisista lähtökohdista, olisi suotavaa, että artikkelia roskaksi kutsuva wikipedisti itse muokkaisi sitä paremmaksi ja siten alistaisi omat näkökantansa kritiikin alaiseksi. -Topex

Myönnän, että roskaksi merkitseminen oli liian hätäisesti tehty, mutta vaihdoinkin sen melko pian yhdistettäväksi. Jos artikkelin tarkastelunäkökulma poikkeaa muista sen verran, että yhdistäminen ei ole mielekästä, niin otan tuon yhdistettävä-lätkän pois. Pitäisikö tässä artikkelissa käsitellä myös muiden lajien yhdyntäelimiä? – OM 14. joulukuuta 2006 kello 09.35 (UTC)
Ilman muuta pitäisi käsitellä, toivottavasti joku jaksaa täydentää tätä ja muita saman aihepiirin artikkeleita tältä osin. Itse olen pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että näitä 'alapääjuttuartikkeleita' käsiteltäisiin monipuolisesti ja havainnollisesti edes ihmiskunnan osalta, olisi hienoa, jos eläinkuntakin saataisiin käsittelyyn mukaan, vaikka vain kursorisesti. -Topex

Artikkeli on koko sisällöltään päällekkäinen muiden artikkelien kanssa. Eivätkä monet artikkelin kappaleet kuvaa artikkelin aihetta vaan laajemmin siihen kytkeytyviä asioita. Tämä pitäisi poistaa. Sanan "yhdyntäelin" voi mainita kyseisiä elimiä käsittelevissä artikkeleissa. --128.214.205.5 6. maaliskuuta 2008 kello 14.33 (UTC)

Eikö tämä artikkeli käsittele samaa asiaa kuin artikkeli sukupuolielin? -82.128.202.23 29. huhtikuuta 2008 kello 17.25 (UTC)

Ei. Kaikki yhdyntäelimet ovat sukupuolielimiä, mutta kaikki sukupuolielimet eivät ole yhdyntäelimiä. --Krgeqewrjsif 15. marraskuuta 2008 kello 15.24 (EET)[vastaa]

Poistoäänestys[muokkaa wikitekstiä]

Sivu muutettu ohjaussivuksi poistoäänestyksen tuloksena. –Ejs-80 22. marraskuuta 2008 kello 00.15 (EET)[vastaa]