Keskustelu:Xinjiang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Xinjiang[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan nimen muuttamista muotoon Xinjiang. Se on pinyin-järjestelmän mukainen muoto ja nykyään paljon yleisempi. Sinkiang ei mielestäni ole myöskään mitenkään perusteltu, toisin kuin Peking tai Nanking, koska alueella ei ole perinteisesti edes puhuttu niitä mandariinikiinan murteita, joissa standardimurteen /t͡ɕ/ ääntyisi /k/. --Qwerty12302 (kesk | muok) 1. heinäkuuta 2018 kello 14.16 (EEST)

Se on makuasia: Sinkiang-muoto on toki helpommin suomalaisille lausua, mutta samalla Xinjiang-muodon käyttö suomenkielisissä teksteissä lisääntyy koko ajan. Hesari käyttää myös enemmän Xinjiang-muotoa taannoin. Kannatan varovaisesti Xinjiang-muotoa. --TuhansiaVuoria (keskustelu) 2. heinäkuuta 2018 kello 17.31 (EEST)

Google löytää suomenkielisiltä sivuila haettaessa 23 200 tulosta haulla Xinjiang ja vain 1 920 haulla Sinkiang. Kaikki muut Kiinan maakuntatason alueet Tiibetiä, Sisä-Mongoliaa, Pekingiä ja erityishallintoalueita lukuunottamatta löytyvät suomenkielisestä Wikipediasta pinyinillä. Jos nyt ei mitään erityisen hyvää perustelua nimen vaihtamista vastaan tule niin suorittanen siirron lähipäivinä. --Qwerty12302 (kesk | muok) 24. maaliskuuta 2019 kello 16.31 (EET)