Keskustelu:Wahhabismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa on mainittu, että "Wahhabiitit eivät hyväksy esittäviä kuvia". Tämä on mielestäni irtonaista tietoa eikä kuvaa pelkästään ja erityisesti wahhabiitteja. Islam yleisestikin paheksuu elävien olentojen kuvaamista. Nadia 18. toukokuuta 2011 kello 15.02 (EEST)

Siirretty artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

HUOM! Tämän artikkelin tiedot ovat virheellisiä. Muhammad ibn Abd-alWahhab oli sunnan ja monoteismin oppinut ja vain yksi lukuisista oikeaoppisista islamin historiassa. Joskin hänen taistelunsa harhaantuneisuutta vastaan oli menestyksekäs, se ei ollut ristiriidassa Islamin lainsäädännön kanssa, toisin, kuin artikkelissa häneen liitetyt takfeeri terroristit, joita vastaan Abd-al-Wahhab myöskin olisi taistellut. Kukaan oikeaoppisista ei hyväksy itselleen nimitystä wahhabiitti, koska kuten mainittu oli hän vain eräs oppineistamme. Toisaalta alla olevia henkilöitä ei voida mitenkään liittää häneen, koska heidän uskonnollinen metodologia poikkeaa rajusti. Saudien suku on myös väärässä seurassa, onhan saudien suku "sodassa" Osama bin Ladenin kaltaisten kanssa, samoin Saudi Arabian uskonnon oppineet, pois luettuna salassa toimivat "oppineet".

Esimerkiksi Abu Usamah kiroaa Saudi Arabian hallitsijoita, kuten muutkin alla mainitut.

http://www.takfiris.com/takfir/ Lukekaa ensin tämä sivusto, missä paljastetaan ideologia, joka harhaan johtavasti ja perättömästi liitetään Abd-Al-Wahhabiin. http://www.slideshare.net/jasicom/the-wahhabi-myth-by-haneef-james-oliver-presentation Tämä kirja kannattaa myös lukea.

Kiitos. Abdurrahman Hämäläinen Kommentin jätti 88.113.125.59 (keskustelu – muokkaukset)

Hei! Mielestäni tämä artikkeli on varsin asenteellinen ja ehkä liiallisenkin kriittinen. Tietosanakirjamaisemmaksi tätä toivoisin! --2001:708:110:201:48BB:4E89:6B6B:738E 11. helmikuuta 2013 kello 16.39 (EET)