Keskustelu:WYSIWYG

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siivosin tästä artikkelista pois allaolevan editorien vertailun. Näitä voi mahdollisesti myöhemmin käyttää materiaalina HTML-editorien vertailu -artikkelissa, jollainen löytyy ainakin en-wikistä. HTML-editoreista voisi tehdä lisää artikkeleja, tällä hetkellä Luokka:HTML-editorit on vielä vähän vajaa. En myöskään halunnut mainita yhdenkään yksittäisen ohjelman nimeä tässä, koska se ei mielestäni ole oleellista artikkelin sisällön kannalta.

Mozillan ilmainen editori Nvu näyttää eri väreillä koodin elementtejä. Nvu sisältää kaikki yleisimmät html ominaisuudet kuvakkeina ja erikoisuutena muun muassa väliviivan. Macromedian DreamWeaver editori näyttää myös elementit eri väreillä, mutta antaa koodia kirjoittaessa vaihtoehtoja, elementeistä ja sanoista mitä kyseiseen kohtaan voi kirjoittaa, tämä on todella hyödyllinen ominaisuus mikä Nvusta esimerkiksi puuttuu. DW alleviivaa koodissa olevat virheet punaisella, mutta virheet voi myös katsoa DreamWeaver sisältää todella hyödyllisen kansionluonnin uutta sivusto kokonaisuutta varten, sekä paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia. --Qtea 10. helmikuuta 2007 kello 19.21 (UTC)
Tuo toki pitikin poistaa, en vain itse tohtinut. Mutta laitot artikkeliin kummallisia yleistyksiä ja ehdottomuuksia siitä, mitä Wysiwyg-editorit eivät pysty tekemään. Olisiko lähteitä moisille? --ML 11. helmikuuta 2007 kello 00.04 (UTC)
Taitaa tarkoittaa jotain CSS-kikkailuja ym. joille ei pikanappeja löydy, mutta sitähän varten wysiwygeissä kuitenkin on yleensä on myös näkymä jossa voi editoida käsin html-koodia tarpeen vaatiessa. Tuollaiset ehdottomuudet pitää poistaa, jotain elitismiä luultavimmin. --Zxc 11. helmikuuta 2007 kello 00.13 (UTC)
Hii, olen joo elitismin ruumiillistuma. Pehmensin noita ilmaisuja nyt hieman, näyttäisikö paremmalta? Mulla on aika vähän kokemusta HTML-editoreista, ja siksi lienen kirjoittanut vähän turhan rohkeasti. Olisin tietysti voinut tajuta ajatella esimerkiksi OpenOffice.orgin kaavaeditoria, joka on periaatteessa WYSIWYG-tyyppinen, mutta graafisten härpäkkeiden generoima koodi on kuitenkin kokonaisuudessaan käyttäjän nähtävissä.--Qtea 12. helmikuuta 2007 kello 09.24 (UTC)

Pitäisikö tuohon laittaa muutaman ohjelman nimi (Dreamweaver, FrontPage)?