Keskustelu:Virkavalta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta tuntuu, että tässä artikkelissa on mennyt eri asioita sekaisin ja myös siltä, että osa asioista on keksitty omasta päästä. Vai onko jossain annettu tällainen virkavallan määritelmä? Virkavallalla kun usein tarkoitetaan poliisia, niin onko laissa jotain mainintaa virkavallasta?

Artikkelin ongelmien takia paras ratkaisu (jonka keksin) on hajoittaa artikkeli osiinsa:

  1. Byrokratia, joka käsittelee byrokratiaa organisaatioteorian näkökulmasta
  2. Viranomainen, joka käsittelee viranomaisten valtaa ja viranomaisen määritelmää. Artikkeli pitäisi luultavasti käsitellä myös termi virkamies.

--Samulili 6. heinäkuuta 2005 kello 13:42:37 (UTC)

Parempi otsikko artikkelille olisi "Virkavaltaisuus", jos sisältö on tämä nykyinen. Ensisijaisesti "virkavalta" tarkoittanee virkamiehen tai viranomaisen valtaa. En kuitenkaan tiedä, tarvitsisiko siitä olla omaa erillistä artikkelia. Tuntuisi järkevimmältä poistaa tämä artikkeli ja yhdistää osa siitä artikkeliin Byrokratia. --Cuprum 11. heinäkuuta 2005 kello 21:09:05 (UTC)
Ajattelin, että tämän sisältöistä artikkelia ei säilytettäisi, juuri siksi, että tässä artikkelissa menee puurot ja vellit sekaisin. Se, mitä tässä on hyödyllistä sanottavaa byrokratiasta on varmaan jo artikkelissa byrokratia. Se, mitä tähän jäisi olisi kovin torso, ja siksi ajattelin, että voisi kirjoittaa laajemman artikkelin esimerkiksi otsikolla "viranomainen". Samulili 11. heinäkuuta 2005 kello 21:13:42 (UTC)
No niin, luin uudestaan, mitä olit jo aiemmin ehdottanut ja ymmärsin mitä tarkoitit. Lienee parasta mennä jo nukkumaan, kun ajatus toimii näin hitaasti. :)
Tosiaan tämä artikkeli on aivan turha, koska artikkeli byrokratia on jo olemassa. Ja viranomaisia käsittelevä artikkeli on oikein hyvä idea, jossa sitä virkamiesten valtaakin voidaan käsitellä. --Cuprum 11. heinäkuuta 2005 kello 21:30:10 (UTC)
Tämä keskustelu on kuivunut kokoon jo melkein 10 vuotta sitten, mutta ehkä tätä olisi aihetta jatkaa... --Hartz (keskustelu) 25. elokuuta 2014 kello 15.29 (EEST)[vastaa]

Jos tämä säilytetään omana artikkelina, niin ehdotan artikkeliin lisättävän jotain siitä, että "virkavalta työllistää itsensä", sillä kaikkien sääntöjen noudattaminen tuottaa työtä heille ja virkamieskunta voi olla siten monilukuinen. Lisäksi virkavalta ei suoranaisesti itse kärsi säännöistä, sillä he eivät ole säätelyn kohde -- ovat ikään kuin toisessa joukossa, joka ei kärsi, vaan hyötyy. Ymmärsiköhän tästä mitään? --Hartz (keskustelu) 25. elokuuta 2014 kello 15.32 (EEST)[vastaa]

google näkee virkavallan viranomaisen synonyyminä, niikuin minäkin. Virastovaltaisuus on taas sama kuin byrokratia. Ehdotan ohjausta viranomaiseen. Vaihtoehtona kunnollinen artikkeli virkamiehen virkavastuista jne ilman itsetyöllistämisjuttuja. Tietosanakirjamaisesti :) --Opa (keskustelu) 25. elokuuta 2014 kello 15.44 (EEST)[vastaa]
Pitäisiköhän luoda artikkeli Koiranvirka? --Hartz (keskustelu) 25. elokuuta 2014 kello 16.30 (EEST)[vastaa]

Virkavalta Byrokratian synonyyminä

[muokkaa wikitekstiä]

Kun artikkelissa mainitaan, että: Virkavalta esitetään usein sanan byrokratia synonyymiksi., tulisiko huomauttaa, että tämä assosiaatio tehdään useimmiten virheellisesti? Kysyn asiaa, sillä olen uusi Wikipedisti ja ajattelin muokata lausetta muotoon: Virkavalta esitetään usein virheellisesti sanan byrokratia synonyymiksi. Osmo Lundell (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 18.35 (EEST)[vastaa]