Keskustelu:Vihreäsaaren rata

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän voisi yhdistää Toppilan asemasta kertovaan artikkeliin, koska se kuului liikenteellisesti Toppilan alaisuuteen päästä päähän. Muut vastavat teollisuusraiteet ja -raiteisto on käsitelty niiden asemien artikkeleissa joiden alaisuuteen raiteet kuuluivat. Vihreäsaaren "rata" ei ole koskaan ollut muuta kuin Oulun kaupungin omistama öljysataman pistoraide, eikä siis koskaan oma rataosansa. Kaikki liikenne tapahtui vaihtotyönä, eli junana raiteella ei liikennöity. --85.23.31.136 8. syyskuuta 2015 kello 15.21 (EEST)

Toki voisi yhdistää, mutta mielestäni silloin pitäisi tehdä Toppilan ratapihasta oma mallineensa, koska rata ja ratapihat sellaisenaan eivät sovi Oulu-Tornio radan mallineeseen. Rata oli esimerkiksi vuosikymmeniä ennen Vihreäsaaren raiteen rakentamista Toppilansalmen molemmin puolin, tämä ei nyt käy ilmi mallineesta eikä se siihen mahdukkaan. - Envy (keskustelu) 8. syyskuuta 2015 kello 15.33 (EEST)
Mielestäni kartta olisi informatiivisempi, koska Toppilan ratapiha kaikkine sivuraiteineen on erittäin laaja kokonaisuus eikä sitä missään tapauksessa voi esittää edes auttavasti mallineella. Edit: Mallineiden tarkoitus ei edes ole esittää tarkkoja raiteistotietoja, vaan toimia navigaatiomallineena rataosa- ja asema-artikkeleiden välillä. --85.23.31.136 8. syyskuuta 2015 kello 15.39 (EEST)
Vrt Helsingin satamarata osuus Töölöstä Katajanokalle, olisko tämä kartalla pelkästään havainnollistettuna informatiivinen? Mielestäni ei. Toppilan ratapihalla sentään oli vuosikymmeniä Oulun satamatoiminnot, joten malline on mielestäni yhtä merkittävä. -Envy (keskustelu) 8. syyskuuta 2015 kello 15.49 (EEST)
(Lisäyksenä: Vihreäsaaren rata oli vain yksi kymmenestä yksityis- tai syrjäraiteesta, jotka liittyivät rataverkkoon Toppilassa) Mikäli raiteistosta tekee graafisen esityksen (mallinetta vastaavan), sellainen kannattaa kyllä tehdä itse artikkelin runkoon ilman valmista mallinepohjaa, eikä ainakaan yrittää tunkea sitä asemamallineen sisään sillä silloin käytettävissä oleva leveys ei riitä alkuunkaan detaljien esittämiseen. Lisäksi tällä tavalla saa mukaan enemmän detaljeja. Mallineen voisi silloin aloittaa jo Tuirasta alkaen, koska välilläkin on pistoraiteita. Pystyisiköhän mallineen tekemään vaikka alasivuna tai vastaavaa, ettei koodihässäkkää tarvitsisi artikkeliin tunkea? --85.23.31.136 8. syyskuuta 2015 kello 16.04 (EEST)