Keskustelu:Via Crucis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin näkökulma ja taustan täsmennys

[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli ollut pitkään näkökulmaltaan ja neutraalisuudeltaan ongelmallinen, aloitin taustatiedon keruun ja tietojen täsmentämisen.


Tällä hetkellä kulkuetta käsitellään vain Helsingissä järjestettävän tapahtuman näkökulmasta, vaikka Via Cruciksella on laajempi historia varsinkin latinalaisessa amerikassa. Tätä olisi hyvä taustoittaa.


Lisäksi useammassa lähteessä korostuu, että Helsingin seurakuntayhtymän järjestämä Via Crucis ei ole ollut ensimmäinen Helsingissä järjestetty Via Crucis. Osa atikkelissa mainituista tekijöistä on tämän lisäksi ollut järjestämässä näitä aikaisempia kulkueita. Koska kulkueet olivat aikaisemmin poliittisempia, onko seurakuntayhtymän viestintä yrittänyt peitellä niitä? Lisäksi Yle on televisioinnut kulkueen jo vuonna 1991, vaikka aikaisemmin artikkelissa on kerrottu kulkueen alkaneen vuonna 1996.


Historia-osuudessa korostetaan tiettyjä näyttelijöitä ja taiteilijoita ilman, että se tuo varsinaista lisäarvoa artikkelille. Lisäksi on kooste eri vuosilta, joissa on mainittu näyttelijöitä, ohjaajia ja kävijämääriä ilman lähteitä.


Artikkelia pitäisi saada neturaalimpaan suuntaan, siirtää melkeimpä koko nykyinen sisältö "Via Crucis Suomessa" alaosion alle ja kirjoittaa Via Cruciksesta sen kansainvälisemmässä kontekstissa. Voisinvaikkakorjata (keskustelu) 2. tammikuuta 2024 kello 19.12 (EET)[vastaa]