Keskustelu:Veikko Hyytiäinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähdettä tiedolle Hyytiäisen kuolemasta vuonna 2000 (johon liittyvä muokkaus tehtiin myös artikkeliin luettelo kansanedustajista syntymäajan mukaan)? Ainakaan edustajamatrikkeli ei kerro hänen kuolleen, vaikka tieto kansanedustajana toimineen kuolemasta päivittyy sinne nykyään yleensä nopeasti (esimerkkinä Jouni Apajalahti). Tässä olisi sen sijaan kulunut jo yhdeksän vuotta, eikä siltikään mainintaa. --Nironen 23. joulukuuta 2009 kello 03.46 (EET)

Jaahas, IP-muokkaaja oli tehnyt vastaavanlaisia lisäyksiä myös muihin artikkeleihin. Väitti esim. Impi Muroman ja Paavo Rautkallion kuolleen vuosia sitten, vaikka edustajamatrikkelin mukaan he ovat yhä elossa. Kumoan käyttäjän muokkaukset ja annan muokkauseston, perusteena ilmeinen väärien tietojen tahallinen lisääminen. --Nironen 23. joulukuuta 2009 kello 03.51 (EET)
Käsittämätön muokkaaja siltä osin, että Aimo Ajosta ja Veikko Turusesta kertoviin artikkeleihin hän sen sijaan lisäsi oikean tiedon henkilöiden kuolemasta. Taas siis tällaisia muokkaajia (Peimari-vandaalin tyyliin), joiden muokkauksista osa pitää paikkansa ja osa on huuhaata, ja lopulta on hankala erottaa, mikä on vandalismia. Tiedolle Hyytiäisen, Muroman ja Rautkallion kuolemasta ei kuitenkaan löydy lähdettä, joten ne lienevät huuhaata. Jos Hyytiäinen ja Rautkallio olisivat tosiaan kuolleet jo vuosikymmenen alussa, luulisi siitä löytyvän eduskunnan sivuilta maininta. --Nironen 23. joulukuuta 2009 kello 04.04 (EET)
Kaikki mainitut ovat kyllä kuolleet, ja ip:n lisäämät tiedot ovat oikeita, mutta lähde, josta asian nyt tarkistin ei ole julkinen, enkä tiedä löytyykö noita netistä. Matrikkelin ylläpitäjiltä on ilmeisesti unohtunut joidenkin tietojen päivittäminen.--ap4k 23. joulukuuta 2009 kello 15.41 (EET)
OK. Vilpitön anteeksipyyntö kyseiselle IP-käyttäjälle; viivaan kyseistä käyttäjää leimaavat tekstinpätkät yli. Edustajamatrikkeliin Hyytiäisen, Muroman ja Rautkallion kuolinpäivää tai edes -vuotta ei tosiaan ole lisätty, ja kun en löytänyt muistakaan lähteistä tietoa heidän kuolemastaan, erehdyin epäilemään käyttäjän lisäämiä tietoja. Edelleen Wikipedian muokkailua jatkanut Peimari-vandaali on tehnyt minut hyvin skeptiseksi tällaisissa asioissa. No, laitoin eräälle eduskunnan työntekijälle viestiä, jossa pyysin tarkistamaan, ovatko mainittujen kolmen entisen edustajan tiedot ajantasalla. Saa nähdä, reagoidaanko viestiini millään tavalla. --Nironen 24. joulukuuta 2009 kello 17.03 (EET)