Keskustelu:Vapaaehtoinen maanpuolustus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitä on vapaaehtoinen maanpuolustus?[muokkaa wikitekstiä]

VAPEPA-toiminnalla tai vapaaehtoisella palokuntatoiminnalla ei kylläkään ole mitään tekemistä vapaaehtoisen maanpuolustuksen kanssa... MKr 31. joulukuuta 2007 kello 12.46 (UTC)

Riippuu pitkälti näkökulmasta. Jos katsotaan puolustusministeriön työryhmän valmistelemaa mietintöä toimintakeskusverkoston perusteita ja toteuttamismahdollisuuksia, huomataan selvästi, että vapaaehtoinen maanpuolustus ymmärretään laajassa mielessä kaikkia yhteiskunnan toimintoja palvelevana toimintana. Tämä onkin ymmärrettävää, sillä maanpuolustus on paljon sotilaallista maanpuolustusta laajempi käsite. Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisen strategia vuodelta 2006 määrittelee sanan Kokonaismaanpuolustus:

»Kaikki ne sotilaalliset ja siviilialojen toimet, joilla turvataan Suomen

valtiollinen itsenäisyys sekä väestön elinmahdollisuudet ja turvallisuus ulkoista, valtioiden aiheuttamaa tai muuta uhkaa vastaan. Kokonaismaanpuolustuksen yhteensovittamiseen kuuluvat julkisen sektorin eli valtioneuvoston, valtion viranomaisten ja kuntien sekä yksityisen sektorin toimenpiteiden ja kansalaisten vapaaehtoisen toiminnan yhteensovittaminen yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen

ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa.»

Muitakin näkökulmia tottakai on, ja olisi hyvä, jos voisit kirjoittaa niistä. --M. Porcius Cato 31. joulukuuta 2007 kello 13.55 (UTC)