Keskustelu:VLC media player

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

CSS-suojauksen purkaminen[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on hieman sekainen sääntöviidakko, josta saamme kiittää osittain DVD CCA -organisaatiota, koska se ei salli CSS:n purkuun tarkoitettua virallista työkalua mihinkään avoimen lähdekoodin ohjelmaan (ainakaan ilman todella kallista lisenssiä). Tästä johdosta VLC käyttää libdvdcss-kirjastoa, jonka laillisuutta on puitu vähän joka puolella.

  • Yksi kysymys on aina kuuluuko CSS enään "tehokkaan teknisen toimenpiteen" termin alle, kun sen kiertoon on helposti saatavia työkaluja.
  • Ohjelma mahdollistaa DVD:n laillisen käytön, eikä se mainosta itseään DVD:n rippaustyökaluna.
  • Kuuluuko toimenpide "Yksityinen kopiointi" leiman alle ("Levyistä saa tehdä muutaman kopion yksityistä käyttöä varten").

Eihän meidän oikeuslaitoksetkaan ole asiasta saamaa mieltä, joten mihin sen suoran viivan nyt vetäisi... --Nrautava (keskustelu) 19. toukokuuta 2016 kello 08.09 (EEST)

Kiitos artikkelin päivityksestä. Ilmeisesti libdvdcss on haettava nykyisin erikseen Windowsissa (esimerkiksi Linux-jakeluissa wget:llä tai asentamalla pakettivarastosta, muistaakseni se oli näin aikaisemminkin Ubuntussa). ”If you are on Linux/Unix, did you install the libdvdcss package?” I cannot read DVDs! libdvdcss --raid5 (keskustelu) 19. toukokuuta 2016 kello 23.01 (EEST)