Keskustelu:Turun katedraalikoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttäjä Joonakselle: voisitko ystävällisestä jättää muokkaukseni rauhaan. Ratkaisuni oli tietoinen. Lukija ei välttämättä tiedä, että kymnaasista tuli Turun akatemia, eikä siis osaa katsoa Turun akatemia -linkistä. Tiedän että kiusaus räplätä tekemisiäni on suuri, mutta yritä hillitä itsesi. Jos haluat välttämättä poistaa sen, tee sitten Turun kymnaasista oma artikkeli, jotta lukija ei johdu harhaan. --Ulrika 10. lokakuuta 2006 kello 10.31 (UTC)

Tuskin tässä on mistään henkilökohtaisesta kyse. Artikkelissahan lukee ihan selvästi, että Turun kymnaasista tuli Turun akatemia (jopa minä tajusin, enkä tiedä aiheesta yhtään mitään). Kaksi linkitystä lauseessa on käytäntöjen vastaista joten tuon poistoa voisi harkita.--Nikita 10. lokakuuta 2006 kello 10.38 (UTC)
Tarkennan: lukija ei välttämättä osaa hakea sitä tietoa sieltä Turun akatemiasta, siksi minusta on hyvä, että siinä on linkki. Saatan kirjoittaa puolihuolimattomasti, kun samalla leipätyötä. Jollakin tämä Wikipedia pitää rahoittaa. Mutta ratkaisin ongelman niin ettei Wikipedian sääntöjä rikota. --Ulrika 10. lokakuuta 2006 kello 10.55 (UTC)
Minusta se on edelleen turha kaksoislinkitys, vaikka eri lauseissa ovatkin. Olen samaa mieltä Nikitan kanssa että nimenmuutos käy harvinaisen selväksi tekstistä. --Harriv 10. lokakuuta 2006 kello 10.59 (UTC)

Palautin kohdan muotoon, joka tuntuu keskustelusivun perusteella olevan suositumpi muoto ja lisäksi Wikipedian merkitsemiskäytännön mukainen: "Samaa linkkiä ei tulisi siis toistaa useampaan kertaan, ei ainakaan yhden ruudullisen (~40 riviä tekstiä) sisällä." Ohje:Tyyliopas/Linkit. --Joonasl (kerro) 10. lokakuuta 2006 kello 11.07 (UTC)