Keskustelu:Tulenpuhallus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Terminologiasta[muokkaa wikitekstiä]

Kysyn vielä varmuuden vuoksi, että kai tulennielentä on sama asia, kuin Fire breathing englannissa? Kun enkkuwikissä on myös artikkeli Fire eating, joka viittaa pienien liekkien sammuttamiseen suulla, mikä on myös sirkustemppu. Olen ymmärtänyt suomenkielessä tulennielemisen viittaavan nimeomaan soihtuun puhaltamiseen, eikä liekkien sammuttamiseen. Tehkää Redirect, jos olen väärässä. --Hedgefox 14. maaliskuuta 2007 kello 23.14 (UTC)

Pikainen googlaus suomeksi näyttäisi todellakin antavan tulokseksi ammattilaisten (siis showmiesten ja sirkustaiteilijoiden) tekemisistä kaksi temppua: tulennielentä (eating) ja tulenpuhaltaminen (breathing). Nyt artikkelin nimi tarkoittaa siis nielentää (eating), mutta teksti kertoo puhaltamisesta (breathing). Siirto uudelle nimelle lienee siis paikallaan ja uusi, nielennästä kertova artikkeli pitäisi kirjoittaa. Muutama esimerkkihakutulos: [1], [2], [3], [4]
Lisäsin Korjattava-mallineen, sillä jos itse siirtäisin artikkelin uudelle nimelle "Tuleenpuhaltaminen", se tekisi Tulennielennästä Redirectin Tuleenpuhaltaminen-artikkeliin. Pitäisi siis jonkun ylläpitäjän muuttaa tämän artikkelin otsikko siten, että "oikeasta" tulennielennästä saadaan vielä luotua oma artikkeli Wikipediaan. --Hedgefox 7. toukokuuta 2007 kello 14.58 (UTC)

Tulennieleminen vai tulennielentä?[muokkaa wikitekstiä]

Miekannieleminen-atikkelin mukaan tämän otsikon voisi muokata samankaltaiseksi, muotoon Tulennieleminen, vai olisiko Miekannielentä oikeampi termi? Lienee makuasia, mutta mielestäni asia on tärkeä. --Hedgefox 14. maaliskuuta 2007 kello 23.19 (UTC)

Googlefight kääntää tilanteen "tulennielemisen" hyväksi 115-85. Ja "miekannieleminen" peittoaa "miekannielennän" huikein numeroin 10-5. :-) --Jaakonam 29. huhtikuuta 2007 kello 23.16 (UTC)