Keskustelu:The Lord of the Rings Online

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

lisä-osassa pitäisi tulla moria ja ja sumuvuorten itäpuolta. EI ROHANIA JA GONDORIA. Kommentin jätti 91.155.39.254 (keskustelu – muokkaukset).

Suomenkieliset nimet, osiojako ja näkökulma[muokkaa wikitekstiä]

Onko jossain olemassa virallista suomenkielistä dokumentaatiota pelille, vai onko suomennokset keksittyjä? Osa suomennoksista on toki peräisin Tolkienin kirjoista, mutta esimerkiksi Dourhands on täysin peliä varten luotu heimo, jolloin se, että Karukourat jonkun mielestä kuulostaa hyvältä suomennokselta, ei riitä.

Teksti on myös valtaosin kirjoitettu pelimaailman sisäisestä näkökulmasta, ikään kuin tarina olisi totta. Tämä on käsittääkseni Wikipedian sääntöjen vastaista. Tolkienin tarinoihin viittaukset eivät edes kaikilta osin pidä pelissä paikkaansa, esimerkiksi käyttöliittymäosuudessa mainitaan haltioiden voivan kuolla vain taistelussa tai suruun. Peliteknisesti suruun kuoleminen ei ole mahdollista, joten sen mainitseminen on täysin epäoleellista tässä yhteydessä, ja toisaalta pelissä on mahdollista kuolla esimerkiksi myrkytykseen, joskin myrkyttyä ei voi kuin taistelussa. Kuoleminen myrkytykseen on kuitenkin mahdollista vielä taistelun jälkeenkin, joten väittämä ei ole edes näennäisesti totta. Itse käyttöliittymää osiossa ei käsitellä lainkaan.

Artikkeli vaatisi runsaasti muutoksia, ellei jopa kokonaan uudelleen kirjoittamista. Mallia voisi ottaa esimerkiksi englanninkielisestä vastineesta.

91.156.154.167 7. maaliskuuta 2010 kello 22.50 (EET)[vastaa]