Keskustelu:Tennis

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko tarkentaa: "ässä = hyvä syöttö". Aika ympäripyöreästi ilmaistu. --Alfred Dengan 17. elokuuta 2006 kello 18.56 (UTC)

Korjattu, joitakin päiviä sitten. --Kouluhai ۞ 1. syyskuuta 2006 kello 15.36 (UTC)

ässähän on periaatteessa eri asia kuin "hyvä syöttö." ässällä tarkoitetaan siis (jos asia ei ole jo selvä) syöttöä, joka osuu syöttö ruutuun eikä vastsuaja saa vastattua siihen. elikkä olin taas väärässä ja se todellakin on "hyvä syöttö"

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Tennis[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on erittäin laaja artikkeli, jossa on ehdottomasti riittävästi kuvia ja kieliasukin kohdallaan. Mitään olennaista isoa aihepiiriä ei puutu, aiheita pelaajista aina pyörätuolitenniksen World Team Cupin eniten voittavaan maahan. Kelpaako suositelluksi? --Kouluhai ۞ 29. lokakuuta 2006 kello 11.14 (UTC) ¨

EnkkuWikin perusteella voisi kai vielä laajentaa... Lähteitä voisi myös olla enemmän, nyt koko artikkelissa on vain yksi <ref> -tagi. --Green Bonsai 29. lokakuuta 2006 kello 11.23 (UTC)
Löytyisikö jostain myös kirjallisuutta aiheesta? --Green Bonsai 29. lokakuuta 2006 kello 11.24 (UTC)
Onhan sitä artikkelia tullut laajenneltua ja laajennan lisää joku päivä. Kirjallisuudesta en tiedä mitään, tietoni perustuva kymmeniin katsottuihin otteluihini ja Wikipedian antamiin tietoihin. Voihan jossain jotain kirjallisuuttakin olla. --Kouluhai ۞ 29. lokakuuta 2006 kello 11.27 (UTC)
Kieliasu on paikoin hieman epäselvä. Asiaan perehtymätön ei varmaan tiedä, mitä tarkoittaa, kun syötetään ristiin. --Alfred Dengan 29. lokakuuta 2006 kello 11.26 (UTC)
On kyllä outoa, jos sitä ei ymmärrä kun perässä lukee että vastustajan syöttöruutuun. Kieliasua voi joku kokeneempi vielä korjailla hieman, voinhan minäkin sitä katsoa, mutta saattaa jäädä muutama juttu huomaamatta. --Kouluhai ۞ 29. lokakuuta 2006 kello 11.28 (UTC)
Miksi nyt sanot, että kieliasua pitäisi korjailla, kun tuolla alussa julistat sen olevan kohdallaan? Yritätkö vääristellä totuutta, jotta saisit mahdollisimman vähän huonoa palautetta? Kieliasu on muuten asiaan perehtymättömille epäselvää. --Alfred Dengan 30. lokakuuta 2006 kello 06.27 (UTC)
En, mielestäni kieliasu ei sinänsä ole huonoa vaan ehkä asiaanperehtymättömille epäselvää. --Kouluhai ۞ 30. lokakuuta 2006 kello 06.35 (UTC)
Olisi hienoa saada urheiluaiheinen suositeltu artikkeli, mutta tässä artikkelissa on vielä lähes joka osa-alueella parantamisen varaa. Ehdotuksia:
 • Johdanto on tällaisenaan yksi pitkä kappale, sen voisi jakaa osiin ja käydä muutenkin läpi. Johdanto olisi mielestäni oltava tiivistelmä itse artikkelista.
 • Tekstiä tulisi hioa tietosanakirjatyyliin. Onko Agassin olympiavoitto sellainen asia, että se pitää mainita johdannossa? Lisäksi tieto "maailman parhaista kämmenlyöjistä" vaatii vähintään erittäin luotettavan lähteen, jos tuo halutaan artikkelissa pitää. Kappalejakoa ja väliotsikointia pitäisi miettiä, samoin kuvien sijaintia.
 • Tenniksen historia -osuus puuttuu kokonaan.
 • Jokainen hiemankin epätriviaali väite tarvitsee lähteen.
 • Itse kaipaisin jonkinlaista katsausta siihen, kuka on ollut hallitseva pelaaja milläkin ajanjaksolla, tämä voi olla tosin melko haastava tehtävä.
 • Lopun linkkikokoelman voisi käydä läpi, onko sivusto, joka sisältää "monenlaista hyödyllistä loukkaantumisistakin" oleellinen, saati sitten jonkun yksityishenkilön ehdottama sääntömuutos?
--Jannex 29. lokakuuta 2006 kello 11.59 (UTC)
Lisäsin katsauksen tenniksen hallitsijoista. Muita pyytämiäsi asioita katson myöhemmin. --Kouluhai ۞ 29. lokakuuta 2006 kello 20.05 (UTC)

Tässä artikkelissa on vielä runsaasti ihan perustyötäkin ennen kuin SS-statuksesta kannattaa edes haaveilla:

 • Johdanto pitäisi kirjoittaa kokonaan uusiksi
 • Wikityksiä pitäisi harkita: ei liene mielekästä wikittää kaupunkien nimiä, vaan wikitykset pitäisi olla kaupunkien tennisturnauksiin.
 • Lähteet puuttuvat käytännössä kokonaan ja ne on tämän hetken [1] versiossa merkitty väärin (olen itse lisännyt artikkelin ainoan lähteen aikoinani, ja tuosta lähteestä selviää tenniksen arvioitu pelaajamäärä, ei suinkaan se, että A. Agassi on tenniksen olympiavoittaja)
 • Kielenhuoltoa - tietosanakirjatyyliin ei kuulu ilmaukset tyyliin "Tennikseen tarvitaan luonnollisesti pelivälineitä, palloa ja mailaa".
 • Rakenne: esimerkiksi osiossa "Peli" teksti hyppii aiheesta toiseen oikein urakalla.
 • En myöskään ymmärrä tietoja pisimmistä peleistä. Nämä triviatiedot voisi koota oman otsikkonsa alle.
 • Peli, jonka historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin on varmasti nähnyt enemmän huippupelaajia, kuin artikkelissa nyt mainitaan. Mitä tapahtui esimerkiksi Billie Jean Kingille tai Arantxa Sánchez Vicariolle? Entä Ivan Lendlille?
 • Lajin historia?
 • Säännöt?
 • Jannexin kaipaama kirjallisuus?
 • Ulkoisten linkkien asianmukaisuus?

En-wikissä näyttäisi olevan runsaasti materiaalia, jota voisi käyttää tässäkin artikkelissa. --Lendu 31. lokakuuta 2006 kello 17.01 (UTC)

Keräsin nuo ympäri artikkelia olevat triviaennätykset oman otsikkonsa alle. --Kouluhai ۞ 4. marraskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)
Kirjoitin historiasta. --Kouluhai ۞ 5. marraskuuta 2006 kello 14.30 (UTC)
Hasdrubal kirjoitti lisää historiasta, nyt siitä on kunnon laaja osio. --Kouluhai ۞ 5. marraskuuta 2006 kello 20.01 (UTC)
Kirjoitin säännöistä ja lisäsin yhden lähteen. --Kouluhai ۞ 5. marraskuuta 2006 kello 20.27 (UTC)

Alkukappaleen voisi jakaa pienempiin kappaleisiin. Ja otsikointia voisi miettiä. "Pelin taustaa" osio kertoo, miten peliä pelataan ja mitä välineitä. Taustaa tarkoittaa enemmänkin historiaa ja sitä kappale ei ole. Ja otsikko "Peli" taas viittaa koko peliin vaikka kappaleessa puhutaan otteluista. Pelin taustaa otsikon voisi pistää peliksi ja pelin otteluksi. Tai keksiä paremmat otsikot. Muitakin kappaleita voisi pilkkoa. Yleissääntö kappalejaolle on "asia per kappale". – linnea 5. marraskuuta 2006 kello 14.40 (UTC)

Minäkin kitisen otsikoista, niitä voisi parantaa.... Tennistä sen kummemmin tuntematta ihmettelen myös juttua "hallitsijoista", eikö siihen ole muuta nimitystä vai käytetäänkö sitä ihan yleisestikin? -- Velma 5. marraskuuta 2006 kello 17.29 (UTC)
Ei siitä ole olemassa varsinaista tiettyä nimitystä, jos on selvä ykkönen. Federeristä käytetään nimityksiä mestari ja maailmanlistan ykkönen yleisesti, mutta otsikko mestarit kuulostaa vielä hullummalta kuin hallitsijat. --Kouluhai ۞ 5. marraskuuta 2006 kello 20.01 (UTC)
Artikkeli ei liene "erittäin laaja", sillä kuten Lendu totesi, näkökulma rajoittuu viimeiseen kymmeneen vuoteen. Kieliasu kaipaa huomiota, myös-sanoja on viljelty turhan runsaasti, sivulauseiden muodostamisessa on ongelmia (esimerkiksi Syöttöön liitty useita termejä, joita ovat ässä, jolla tarkoitetaan onnistunutta syöttöä, joka menee kulmaan tai keskustaan yleensä) ja johdantokappale olisi sekä kielen että sisällön puolesta kirjoitettava uudelleen. Yksi tai korkeintaan kaksi kuvaa palloa lyövästä tenniksen pelaajasta riittää. Tenniksen hallitsijat -kappaleen voisi liittää osaksi historiaa. Asiakokonaisuudet peli, lyönnit ja säännöt tulisi esittää saman kappaleen alla. Kirjoittajan asiantuntemus alaa kohtaan on kunnioitettavaa, mutta se ei käy lähteettömyyden perusteeksi. Kouluhai, tiedoillasi lähteiden hankkiminen kirjoista tai Internetistä olisi varmasti helppoa. --Mvp 6. marraskuuta 2006 kello 10.00 (UTC)
Liitin tenniksen hallitsijat- kappaleen historiaan, laitoin ison otsikon peli ja pienenmmiksi otsikoiksi pelin koostumus, lyönnit ja säännöt. --Kouluhai ۞ 6. marraskuuta 2006 kello 15.42 (UTC)

Nippelitietomaisille ennätyksille löytyy lähteet Guinnesin ennätystenkirjasta. Luultavasti sieltä otettu. --Zxc 9. marraskuuta 2006 kello 19.06 (UTC)

Totta. --Kouluhai ۞ 9. marraskuuta 2006 kello 20.04 (UTC)

Yhteenvetona:Onko vielä parannettavaa vai kelpaako SS-äänestykseen? Olen noista Jannexin ja Lendun parannusluetteloista korjannut kaiken mahdollisen. Lisään lähteitä lähiaikoina, jos löydän niitä lisää. --Kouluhai ۞ 1. joulukuuta 2006 kello 14.14 (UTC)

Ennätyksiä -osion punaiset linkit häiritsevät. --Iossed 1. joulukuuta 2006 kello 14.15 (UTC)
Eivät häiritse enää. Olen tehnyt punaisista linkeistä artikkeleja ja osiossa on enää kaksi punaista linkkiä. --Kouluhai ۞ 20. joulukuuta 2006 kello 19.42 (UTC)
Numeroarvoihin pitäisi saada ref-tagit ennen äänestystä. "Tennikseen liittyy myös useita sääntöjä, jotka ovat muuttuneet vuosien aikana." En oikein tiedä, onko tuo lause turha vain huonosti muotoiltu. Kuvitus on kohdallaan, mutta ehkä joku kuva mailasta olisi vielä paikallaan. Peliä en niin tunne, että osaisin arvostella paremmin. Kannattaa varmaan vielä odottaa, tulisiko lisää kommentteja. --Nikita 1. joulukuuta 2006 kello 14.41 (UTC)
Nyt on nuo ref-tagitkin kunnossa. Nyt yhteenvetona:kelpaako artikkeli suositelluksi vai onko vielä jotakin, jota pitäisi korjata/lisätä/poistaa/muuttaa jne...? --Kouluhai ۞ 23. joulukuuta 2006 kello 13.25 (UTC)
Veikkaanpa, että artikkeli ei tule noilla lähteillä menemään äänestyksestä läpi. -Aslak 30. joulukuuta 2006 kello 12.01 (UTC)

Suomen tennis[muokkaa wikitekstiä]

Eikös menestyneistä suomalais pelaajistakin voisi tehdä pienen listan, sekä tenniksen historiasta suomessa?88.112.92.187 24. heinäkuuta 2010 kello 19.13 (EEST)

Vois tehdä mutta mieluummin omaan artikkeliinsa, esim. nimelle Suomen tennis. --Lax 24. heinäkuuta 2010 kello 19.31 (EEST)
Menee vähän off-topiciksi, mutta eikö "Tennis Suomessa" olisi parempi?-Henswick- Äänestä! 24. heinäkuuta 2010 kello 19.40 (EEST)
Ei, koska se poikkeaa Wikipediassa noudatetusta käytännöstä. Katso esimerkiksi Luokka:Urheilu maittain, Luokka:Jääkiekko maittain. --Lax 26. heinäkuuta 2010 kello 14.58 (EEST)

Finnish Tennis Championships[muokkaa wikitekstiä]

I don't know your language but I love tennis history. Throughout the 1920's-1940's there were two major tennis tournaments in Helsinki...the Finnish Championships, and the Finnish Covered Court Championships. While I can find many English sources for the winners I can't find English sources for the dates the tournaments took place. Does anyone here know where to look? Thanks. 75.16.34.164 13. helmikuuta 2012 kello 22.05 (EET)