Keskustelu:Tase

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

mielestäni vähän puhekielityyliin kirjoitettu, esim ilmaukset kuten "siihen tapaan että"  –Kommentin jätti 89.27.44.121 (keskustelu – muokkaukset)

Teksti sisältää virheitä ja panettelevia asenteellisuuksia[muokkaa wikitekstiä]

Laatijalla ei selvästi ole syvällisiä tietoja eikä kokemusta kirjanpidosta, tilintarkastuksesta tai yritysverotuksesta.

" Yhtiön verottaminen ei perustu taseeseen vaan tulokseen."

- Mm. tämä on merkittävän väärä käsitys, esimerkiksi varastojen muutokset kuuluvat taseeseen ja vaikuttavat verotettavaan tulokseen - Virheitä on muitakin.

Teksti on heikosti jäsenneltyä, ja hyppii perintö- ja yrityskirjanpidon ja verotuksen välillä. Teksti on asenteellista ja panettelevaa yritysten taseita ja "taseiden avaamista" käsitellessään. Tosiasiassa tase-erittelyt kuuluvat aina lainmukaiseen ja tilintarkastettavaan tilinpäätökseen ja kaikki yrityksen kirjanpitoaineisto jokaista kuittia ja pankkitiliotteen riviä myöten esitetään veroviranomaiselle verotarkastuksessa.

Se, että yrityksen pitäisi kertoa esim. jokaisen taseomaisuuseränsä, tulonsa tai menonsa jonkun "julkisen avausmekanismin" tms. kautta on yhtä absurdi vaatimus että yksityisen ihmisen pitäisi esitellä tulojaan, menojaan tai omaisuuttaan julkisesti.Kommentin jätti 83.150.103.160 (keskustelu – muokkaukset)

Olet aivan oikeassa, muokkaa vain rohkeasti artikkelia. Ja aina parempi jos voit vielä antaa lähteitä korjauksille. -Ochs 2. marraskuuta 2010 kello 22.36 (EET)[vastaa]

tuo taseen avaaminen - kappale pitäisi poistaa. se on huono.  –Kommentin jätti 80.220.80.227 (keskustelu)

Korjasin yllä mainittuja ongelmia, joita artikkelissa edelleen oli. Wähäwiisas (keskustelu) 11. huhtikuuta 2013 kello 21.37 (EEST)[vastaa]

Onko taseen vastaavaa / vastattavaa määritelmä kirjoitettu oikein? Näiden kahden omaisuusluokan ymmärtäminen varoiksi ja veloiksi on yleinen virhe, joten em. asian esittäminen oikein ja selvästi olisi suotavaa. Nykyaikana kun talousasiat ovat ylikorostetussa asemassa voidaan tuloslaskelman ja taseen käsitteiden ymmärtämistä pitää välttämättömänä yleissivistyksenä.  –Kommentin jätti 81.197.21.210 (keskustelu)

Korjattu. Vastaavaa ja vastattavaa eivät siis ole varat ja velat. Wähäwiisas (keskustelu) 4. toukokuuta 2013 kello 22.01 (EEST)[vastaa]