Keskustelu:Tasavero

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni termi suhteellinen vero olisi paljon kuvaavampi kuvaamaan tämänkaltaista veroa. Itse olen aikoinani oppinut, että tasavero on vero, missä kaikki maksavat tuloistaan riippumatta saman summan, esimerkiksi koiravero on tällainen. Nykyään nimitystä tasavero käytetään kuitenkin niin usein kuvaamaan tätä minun oppieni mukaan suhteellista veroa, että ei tasaveroa tietysti voi (pelkästään) minun oppimallanikaan tavalla määritellä. Kuitenkin, koska termi tasavero on ristiriitainen, olisi artikkelin pääotsikkona "suhteellinen vero" paljon parempi. -- 91.154.224.22 27. maaliskuuta 2010 kello 23.10 (EET)

Lisään vielä paremmat perustelut: Sekä Verohallinto että Veronmaksajain Keskusliitto määrittelevät tämänkaltaisen veron verosanastossaan suhteelliseksi veroksi. Sanaa tasavero ei heidän ko. verosanastossaan esiinny.

http://www.vero.fi/?path=5,363&article=185&domain=VERO_MAIN&language=FIN&index=

http://www.veronmaksajat.fi/fi-FI/verosanasto/suhteellinenvero/

Sivujen artikkeleissa käytetään kuitenkin molempia ilmauksia. "Suhteellinen vero" on kuitenkin Google-haun perusteella merkittävästi "tasavero":a käytetympi. -- 91.154.224.22 28. maaliskuuta 2010 kello 00.12 (EET)

Tämä artikkeli kuvaa ehdottomasti vain suhteellista veroa. Tasavero on verotushistoriallisesti ns henkiraha, eli sama summa kaikille verovelvollisille. Esimerkiksi mediamaksu olisi tasaveroluonteinen maksu.

Käsite tunnetaan yleisesti nimellä tasavero. Kaivelin vähän mediaa ja siellä sitä käytetään poikkeuksetta. Se on myös suora käännös englannin kielestä ja helppo ymmärtää. Ehkä suhteellinen vero on vanhaa kieltä ja tasavero nykysuomea. 88.193.107.106 22. heinäkuuta 2010 kello 01.39 (EEST)

Artikkelin taulukoihin pitäisi tehdä lisäys[muokkaa wikitekstiä]

artikkelissa on hienot taulukot, mutta verottoman tulon rajat pitäisi kirjata näkyviin. siinä on eroa alkaako esim. 13 prosentin tasavero nollasta eurosta vaiko vasta 7000 eurosta. tasavero alkaa harvoin nollasta eurosta, vaan raja asetetaan johonkin korkeammalle, jolloin rajan alle jäävä on verotonta tulo-osuutta --Hartz (keskustelu) 14. toukokuuta 2018 kello 10.04 (EEST)