Keskustelu:Tarkistussumma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaikuttaa enemmän linuxin asennusoppaalta kuin selostukselta termistä "Tarkistussumma". Kieliasukaan ei ole mitenkään hyvä. Lisäksi teksti vaikuttaa keskustelupalstalta kopioidulta, onkohan siihen lupaa? Mp 06:17 syys 1, 2004 (UTC)

Tarkistussummasta tulee mieleen enemminkin mieleen joku tilinumeron tarkistusluku jne. Ainakaan tämä ei ole tietosanakirja-artikkeli vaan enemminkin kevyeen tyyliin kirjoitettu Linux-asennus FAQ. Ei roskaa mutta poistoon. TBone 06:31 syys 1, 2004 (UTC)

Artikkeli kirjoitettu kokonaan uusiksi ihan oikeasta asiasta eli unohdetaas se poistaminen :) --Aulis Eskola 18:19 syys 1, 2004 (UTC)

Tarkiste on tiedoston tai lyhyen numerosarjan (tilinumero, henkilöllisyystunnus, viitenumero tai liikeyritystunnus) tiivis yksisuuntainen kuvaus. Laskentamenetelmiä on hyvin monenlaisia. Englannin kielessä "checksum" voi tarkoittaa mitä tahansa tarkistetta, myös md5sum vaikka se ei olekaan tiedoston sisältämien tavujen arvojen summa. Tarkistussumma on siis tarkisteen yksi tyyppi. Tiedonsiirto- tai tallennusvirheen lisäksi tarkiste paljastaa virustartunnan. Antivirusohjelmien toiminta siis perustuu tarkistelaskentaan.