Keskustelu:Tampereen teknillinen yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teekkari – arkkari – tekniikan ylioppilas[muokkaa wikitekstiä]

Tekniikan ylioppilas on yleisnimi, jota TTY:llä käytetään kaikista tutkinnottomista opiskelijoista. Teekkari on puolestaan virallisen määritelmän (siis ylioppilaskunnan määritelmän) mukaan opiskelija, joka on kastettu vappuna Tammerkoskessa. Arkkari on tekniikan ylioppilas tai kandidaatti, joka opiskelee arkkitehtuurin osastolla. Ylioppilaskunnan määritelmän mukaan arkkaritkin ovat siis teekkareita, ja heistä valtaosa kastetaan vappuna koskessa. On siis turhaa jaotella ihmisiä teekkareihin ja arkkareihin. Oikea jako on teekkareihin ja fukseihin. :-) --M. Porcius Cato 1. marraskuuta 2007 kello 15.03 (UTC)

Uusi tekniikan kandidaatin tutkinto muuten monimutkaistaa asioita. Ennen saattoi sanoa, että kaikki toisen vuosikurssin ja sitä ylempien vuosikurssien tekniikan ylioppilaat ovat teekkareita. Nyt pitää todeta, että kaikki toisen vuosikurssin ja sitä ylempien vuosikurssien tekniikan ylioppilaat sekä kaikki tekniikan kandidaatit ovat teekkareita. --M. Porcius Cato 1. marraskuuta 2007 kello 15.07 (UTC)

Teekkarikaste[muokkaa wikitekstiä]

Millähän logiikalla teekkarikaste on leimallista juurikin TTY:lle? Ainakin myös LUT:n fuksit kastetaan wappuna.

TTY:n fuksit marssivat koskeen ensimmäisen kerran vappuna 1966. Muualle tapa on tuotu myöhemmin. --M. Porcius Cato 29. huhtikuuta 2009 kello 19.39 (EEST)[]