Keskustelu:Taidegrafiikka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nopeasti silmäilin Taidegrafiikka sivuja ja huomasin siellä virheitä. Taidegrafiikassa on omat ammattiterminsä joita pitäisi käyttää. Tekaistut termit vaikuttavat ainakin ammatti-ihmisestä hupaisilta. (Eihän lehmiäkään pumpata vaan lypsetään). Ehkäpä voisin palata joskus paremmalla ajalla muokkailemaan? Esim mezzotinta'ssa ei viilata vaan työ tehdään erityisellä kalvimella. Lisäksi esim. kohopainomenetelmiä on paljon lisää, (metalli- ja puukaiverrus..) ei ne tässä kaikki olleet. En ole varma mutta puupiirrosta vanhempikin menetelmä taisi olla käytössä - savilaatat! Tätä oi ole mahdoton tarkistaa, onko näin. Silkkipainossa ei enää olla käytetty aikoihin silkkiä..(Jne. jne.) Hyvä kirja esim. metalligrafiikasta on Tuulikki Pietilän klassikko "Metalligrafiikka" (Lienee ilmestynyt jo joskus 70-luvulla) ja uusia on sen jälkeen tullut muitakin. Tuli kanssa mieleen että tekstit kannattaisi tarkistaa ammatti-ihmisellä, jos kirjoittaa itselleen vieraasta alueesta. Timo PV Kommentin jätti Timo PV (keskustelu – muokkaukset) kommentin jättöajankohta--Kulttuurinavigaattori 21. joulukuuta 2010 kello 14.59 (EET)

Kieltämättä, mutta sivu saa nyt kuitenkin hilpeälle tuulelle. Pliis, älkää lisäilkö mitään savilaattoja. Kommentin jätti BluePuddle (keskustelu – muokkaukset) kommentin jättöajankohta--Kulttuurinavigaattori 21. joulukuuta 2010 kello 14.59 (EET)

Artikkelin tila[muokkaa wikitekstiä]

Aikamoinen tietopakkaus taidegrafiikastahan tämä tietysti on, mutta se on varmaan vähän parantunut noin neljässä vuodessa. Yksi artikkeli kaikista taidegrafiikan menetelmistä lienee paikallaan, koska ideana on luultavasti se, että lukija/katsoja voi näin verrata eri menetelmiä keskenään. Kuluttajan kannalta taidegrafiikassa oleellista lienee, että selvitetään mikä menetelmien lopputulos on ja miltä se näyttää. Olen vähän korjaillut juttua ja lisännyt kuvia, joita Commonsissa näyttää olevan nyt vähän enemmän kuin pari vuotta sitten.--Kulttuurinavigaattori 21. joulukuuta 2010 kello 14.59 (EET)

Artikkeliin on lisätty tietoja pikkuhiljaa. Siinä on päällekkäisyyksiä pääartikkelien kanssa ja joissakin kohti eri tietoja kuin pääartikkelissa. Jos artikkelia haluaa parantaa, voisi siirtää tekstejä artikkelista pääartikkeleihin ja ottaa ohjauksen jälkeen vain pari lausetta mukaan tähän kokoama-artikkeliin. Näin saataisiin aikaan johdonmukaisuutta tämän ja pääartikkeleiden niveltymisessä toisiinsa. Joissakin menetelmissä, (esim. kuivaneulassa) on myös enemmän kuvia tässä kokoama-artikkelissa kuin varsinaisessa pääartikkelissa. Toisaalta ideana on ollutkin havainnollistaa ja verrata eri menetelmiä yhdessä artikkelissa, joten siinä mielessä kuvat täyttävät tehtävänsä.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 2. helmikuuta 2016 kello 09.49 (EET)