Keskustelu:Svenskfinland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ankdammen[muokkaa wikitekstiä]

Onko Ankdammen teistä Svenskfinlandin synonyymi? Ainakaan ahvenanmaalaiset eivät mielestäni ole ankkalammikkolaisia, ja Varsinais-Ankkalammikko koostuu kai lähinnä Helsingin ruotsinkielisistä. --Silvonen 14. kesäkuuta 2007 kello 15.10 (UTC)

Kai se on enemmän sanonta ja metafora kuin varsinaisesti synonyymi. Vrt. Härmä Suomen leikillisenä synonyyminä. --Urjanhai (keskustelu) 4. marraskuuta 2017 kello 15.02 (EET)

Svenskfinland ja Svensk-Finland[muokkaa wikitekstiä]

Palautin infon vakuutusyhtiö Svensk-Finlandista. Kyseessä on sama asia kuin Svenskfinland, vaikka kirjoituskonventiot eroavat. Nimi Svensk-Finland viittaa palveluihin Svenskfinlandissa. Kyseessä on alunperin puhekielen ilmaus, siksi kirjoituskonventiot voivat erota. Lisäksi vakuutusyhtiö lienee sen verran vanha, ettei konventio ollut välttämättä kehittynyt, ja kyseessä on nimi, mikä vaikuttaa isojen kirjaimien suosimiseen. Kai Helsingin Sanomat on sama asia kuin Helsingin sanomat ja Virtanen sama kuin Wirtanen. Ja eikös vakuutusyhtiön sivuston osoite ole nimenomaan www.svenskfinland.fi? En näe syytä poistaa, mutta oma sivusto Svensk-Finlandille olisi toki paikallaan, jos joku on kiinnostunut vakuutuslaitosten historiasta. Jos poistatte niin laittakaa sitten erillinen sivu vakuutusyhtiölle. --Piechjo 25. kesäkuuta 2007 kello 11.02 (UTC)

Yhtiötä ei ole enää olemassa tuolla nimellä, yksi seikka lisää, miksi se on merkityksemättömämpi. Ei yleensä tuollaista tietoa laiteta artikkeliin, vaan jos yhtiö on merkittävä, artikkeliin laitetaan "Tämä artikkeli käsittelee -- Katso --(yritys) vakuutusyhtiötä varten." Että mielestäni sitä ei tarvitse mainita artikkelissa. --Pudeo 3. heinäkuuta 2007 kello 21.21 (UTC)
Onhan se triviana ihan mielenkiintoinen, kun ajatellaan sanankäyttöä. Ja käytön suhteenhan oli jonkinlainen ongelma, kun jotkut olivat käsittäneet Svenskfinlandin liittyvän itsenäistymispyrkimyksiin tms. Kyllä Svensk-Finland voisi olla jonkun pikkuotsikon alla, jos sopiva löytyy. Englanninkielisessä Wikipediassa on aika hyvin poimittu tällaisia linkkejä, esim. jos haet tietoa jostakin autosta, niin siellä on mainittu, että vaikkapa James Bond ajaa tällaista autoa, tai että se mainitaan jossakin Aerosmithin biisissä. Toiselle merkityksetöntä, toiselle (esim. toimittajille) se voi olla artikkelin olennaisin tieto. --Piechjo 4. heinäkuuta 2007 kello 14.26 (UTC)