Keskustelu:Suomen tienumerointijärjestelmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tieartikkeleiden uudelleenjärjestely[muokkaa wikitekstiä]

Tie-artikkelin keskustelusivulla on avattu tieartikkeleiden uudelleenjärjestelyä koskeva keskustelu. Keskustelu koskee myös Tienumerointijärjestelmä-artikkelia. – Apalsola km 4. elokuuta 2007 kello 11.01 (UTC)

Yhdystieyhteys[muokkaa wikitekstiä]

Yhdystieyhteys merkitään muuten samalla tavalla kuin seututieyhteys. --Nasu288 26. elokuuta 2007 kello 17.18 (UTC)

Siis tarkoitatko, että se merkittäisiin valkoiselle pohjalle? Onko sinulla jotain lähdettä väitteesi tueksi? – Apalsola km 26. elokuuta 2007 kello 17.26 (UTC)
Kyllä. Lähteenä on se, että eilen ajaessani Porvoossa Aleksanterinkadulla Sibeliuksenbulevardin liittymän kohdalla yhteys yhdystielle 1552 merkittiin opasteessa seuraavasti: 1552. Samanlainen merkintä oli myös vanhalla 7-tiellä eli Mannerheiminkadulla. --Nasu288 28. elokuuta 2007 kello 14.42 (UTC)
Tieliikennelaista [1] tai -asetuksesta [2] ei kuitenkaan löydy väitteelle mitään tukea. Lisäksi tuollaisessa poikkeuksessa yleiseen sääntöön merkitä yhteys tielle -merkinnät samalla värillä kuin varsinaiset tienumerot ei olisi mitään järkeä. On siis oletettavaa, että Porvoon tapaukset ovat tienpitäjälle sattuneita virheitä eikä niistä pidä tehdä yleisempiä johtopäätöksiä yhdystieyhteyksien merkitsemisestä. Vastaavia virheellisiä liikennemerkkejä ja viittoja löytyy Suomen teiden varsilta valitettavan paljon. Jos niistä jokainen yleistettäisiin säännöksi, saataisiin melkoinen joukko ihmeellisiä liikennesääntöjä. Sinänsä tällä asialla ei ole juurikaan merkitystä, sillä ylipäätään katkoviivallisia yhdystiemerkkejä käytetään todella vähän. – Apalsola km 28. elokuuta 2007 kello 20.52 (UTC)

Ensimmäisten valtateiden listassa numero 17 on ihan eri fontilla, mutta wikiteksti-editorissa näyttää kuitenkin aivan samalta kuin muutkin numerot. Joku mallinetason juttu ilmeisesti. Mitenkähän tuon korjaisi? 176.93.212.156 26. tammikuuta 2016 kello 12.52 (EET)[vastaa]

Tuo johtuu siitä, että vielä tällä hetkellä ainoastaan nykyisille valta- ja kantateille on tehty omat tienumerokuvakkeensa ja näin ollen edesmenneeltä valtatieltä 17 se puuttuu. Tämän seurauksena tienumeromalline määrittelee sille automaattisesti tuollaisen tekstimuotoisen numeron. Tuo listaus näyttää kuitenkin sen verran hölmöltä, että tein nyt oman kuvakkeensa myös valtatie 17:lle, joten ongelman pitäisi ratketa itsestään heti mallineen "löydettyä" uuden kuvakkeen. Pitää myöhemmin harkita, kannattaisiko myös edesmenneille kantateille tehdä samanlaiset siitäkin huolimatta, ettei kaikilla niistä ole teiden varsilla tuollaisia keltapohjaisia merkkejä ollut koskaan olemassakaan. --Anttihav (keskustelu)