Keskustelu:Stratovarius

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käytin muotoa "ja on jo kertaalleen hajonnut" ja nimim. Kooma käytti "kerkesi hajoamaan". Ehdottaisin kompromissina "ehti hajota".

Mp 12. toukokuuta 2005 kello 16:04:09 (UTC)

Sopii. :-) Ei tullut ajateltua tuota sanamuotoa ihan loppuun asti. –Kooma 12. toukokuuta 2005 kello 16:25:06 (UTC)

"Black Sabbath -vaikuitteista blues-rockia." Tietääkseni Black Sabbath soitti heavy metallia, kun taas Led Zeppelin soitti blues rockia. 18. elokuuta 2009 kello 20.32 (UTC)

Mikä on wikipedian käytäntö noihin youtube-linkityksiin? Rikkovatko youtubessa olevat musiikkivideot tekijänoikeuksia, ja onko tällöin niihin linkittämäinen vähintäänkin kyseenalaista? ~ pwc (Blaablaa) 20. elokuuta 2006 kello 10.22 (UTC)

Kyllä ja kyllä. Kahvihuoneen arkistosta löytyy pienimuotoista keskustelua aiheesta. –Kooma 20. elokuuta 2006 kello 10.31 (UTC)
Selvä, poistin linkityksen englanninkielisestäkin osiosta. Kommentin jätti 216.117.134.180 (keskustelu – muokkaukset).

Täydensin samalla Historia-osiota ja korjailin kirjoitusvirheitä, käsittämätöntä miten keskeneräinen se alunperin oli. Olisi kyllä vieläkin ainakin sivun verran täydennettävää, mutta sen saa tehdä joku joka tietää enemmän asioista. Kommentin jätti 26. elokuuta 2006 kello 00.01 66.36.240.43 (Keskustelu) (keskustelu – muokkaukset).

Yhtyeen virallinen verkkosivusto on ollut jo niin pitkään puolikuollut, että en pidättelisi hengitystäni sen päivityksiä odotellessa. :-) Kyllähän tuossa Tolkin viestissä puhutaan nimenomaan yhtyeen hajoamisesta, ei pelkästään hänen lähdöstään. En tiedä onko Tolkilla oikeudet yhtyeen nimeen, mutta pitäisin häneltä tullutta ilmoitusta erittäin varteenotettavana ja näyttäisi, että ainakin HS, Yle ja MTV3 ovat jo uutisoineet asiasta. Mutta hätäkös tässä, odotellaan josko muilta jäseniltä tulisi lausuntoja. –Kooma (di algo) 2. huhtikuuta 2008 kello 12.56 (UTC)

Sama kävi nimittäin toissavuonna kun Tarja Turunen "hajotti" Nightwishin, mutta hyvin ovat potkineet uudella solistilla. Yhtyeessä ei kukaan kuitenkaan ole korvaamaton, joten jos Tolkilla ei ole oikeutta Stratovariuksen nimeen, ei Tolkki yksipuolisella päätöksellä pysty hajottamaan yhtyettä. Voi toki olla että yhtye vaihtaa nimeä kokoonpanovaihdoksen myötä, mutta uskoisin että tästä ilmoitetaan myös muiden jäsenten osalta. --Agony (403) 2. huhtikuuta 2008 kello 17.29 (UTC)
Nightwishin tapauksessa ei kuitenkaan kukaan (paitsi yli-innokkaat fanit) puhunut hajoamisesta, vaan yhtye vain erotti yhden jäsenistään. Myös tuosta korvaamattomuudesta olen eri mieltä ainakin mikäli katsoo Stratovariuksen kappaleiden tekijätietoja, ja myös tuon kirjeen lukemalla käy hyvin selväksi kuka on yhtyeen ”johtaja”. Kotipellolla ja Porralla on omat soolojuttunsa, Tolkilla uusi yhtye, Michael on näemmä palannut Headhunteriin ja Johansson epäilemättä räjäyttelee toiletteja jossain päin maailmaa, ja tähän kun lisätään mainitut erimielisyydet tiettyjen jäsenten kesken, niin hyvin heikoilta vaikuttaa. Yhtyeen hajoamisesta on uutisoitu Suomen valtamedioiden verkkosivustoilla, kolme suurinta Wikipediaa ilmoittaa lopetusvuodeksi 2008 ja esim. Encyclopaedia Metallumin mukaan yhtyeen tila on ”split-up”, joten ei ole suuri vääryys, jos mekin toimimme tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen mukaan ja otamme saman linjan. Mitään peruuttamatonta siinä ei tapahdu. –Kooma (di algo) 3. huhtikuuta 2008 kello 08.30 (UTC)
Peruuttamatonta vahinkoa ei toki tapahdukaan, mutta tässä on tynkää toimintamallille jossa kuka tahansa bändin jäsenistä voisi hajottaa bändin. Ja jos Dark Passion Play:ta ei lasketa, oli Tarja Turunen myös melko lailla "kantava voima" Nightwishissä. Mutta huomioiden muiden bändin jäsenten soolourat (ja Johanssonin omat erikoisuudet) sekä kitkan myös muiden jäsenten välillä, voitaneen Tolkin yksipuolinen ilmoitus bändin hajoamisesta laskea riittäväksi. --Agony (403) 3. huhtikuuta 2008 kello 09.43 (UTC)
Taidan ryhtyä ennustajaksi :P --Agony (403) 8. toukokuuta 2008 kello 12.04 (UTC)


"Näin ollen bändissä ei ole ainuttakaan alkuperäistä jäsentä Tolkin vetäydyttyä." Poistin kohdan, koska tämä ei pidä paikkansa. Vuonna -95 Lassilan erottua Stratossa ei enää ollut ainuttakaan alkuperäisjäsentä.