Keskustelu:Sosiaalisen median optimointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirjataan nyt tähänkin vielä se tosiasia että sanan optimointi sivistyssanakirjasta löytyvä merkitys ei ole "kävijöiden houkuttelu sivustolle", vaan tämä on vain optimoinnin eräs hyvin suppea erikoistapaus, jolle varmaan on joku täsmällisempi nimitys (tyyliinn xxxxx optimointi) erotuksena optimoinnista yleensä.--Urjanhai 18. marraskuuta 2009 kello 15.43 (EET)

Jolloin edelleen herää myös kysymys, onko artikkelin nykyinen otsikko ilmaisuna vakiintunut. Hakukoneoptimointihan on tarkemmin määriteltynä "optimointia hakukoneita varten" (tai niitä silmälläpitäen). Jolloin siis myös tämä olisi täsmällisemmin määriteltynä "optimointia sosiaalista mediaa varten" eikä niinkään sen avulla?--Urjanhai 18. marraskuuta 2009 kello 15.52 (EET)

Ja täältähän] löytyikin: Sosiaalisen median optimointi.--Urjanhai 18. marraskuuta 2009 kello 15.54 (EET)

Mielestäni asia on artikkelin arvoinen, termi on ammattipiireissä vakiintunut. --Jjanhone 14. syyskuuta 2010 kello 20.43 (EEST)

Olisi kyllä syytä perustella merkittävyyden kyseenalaistusta edes jotenkin kun kyseessä on:

  1. Lähes vuoden vanha artikkeli
  2. Interwiki -linkkejä on kymmenkunta
  3. Artikkelissa on jotain lähteen tapaisia
  4. Artikkelissa ja keskustelussa on suomenkielisiä aiheeseen liittyviä linkkejä

--Harriv 14. syyskuuta 2010 kello 20.51 (EEST)

Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: termi on tänä päivänä lähes yhtä vakiintunut kuin esim. SEO. Ja on tosiaan hiukan kummallista, että merkittävyys kyseenalaistetaan vuoden vanhasta artikkelista. Vaikka kyseessä on suhteellisen uusi termi ei se liene tarkoita sitä, ettei se ole merkittävä. Tässä artikkelissa käsitellään sosiaalista mediaa ja sen mukanaan tuomaa lieveilmiötä. Tuskin kuitenkaan sosiaalisen median merkittävyyttä voidaan kyseenalaistaa? --Grapevine marika 15. syyskuuta 2010 kello 09.21 (EEST)

Otin kyseenalaistusmallineen pois, kun perusteluja ei ollut esitetty poiston puolesta. Toisaalta itse mietin sitä, että onko tämä kuitenkaan ihan merkittävä.... Voisiko tästä tehdä jonkunlaisen tiivistetyn paketin esim. artikkeliin sosiaalinen media ja laittaa tämän sitten ohjaukseksi? --Velma 19. syyskuuta 2010 kello 13.55 (EEST)