Keskustelu:Sorjonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sorjosen virka-asema[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin mukaan Sorjonen on 'rikostutkija', ilman sen kummempaa mainintaa hänen virka-asemastaan. (Vastaavassa englanninkielisessä artikkelissa tilanne on vielä huonommin; siellä hänen tittelinään on 'Detective Inspector', jota virkanimikettä ei Suomen poliisissa edes ole.) Olinkin asiaa selventääkseni yhteydessä tuotantoyhtiöön, josta kerrottiin seuraavaa:

»

1. kausi: Sorjonen oli KRP:ssa komisario ja otti Lappeenrannasta arvonimikkeeltään alemman pestin (ylikonstaapeli) saadakseen vähemmän töitä ja enemmän aikaa perheelleen.

2. Kausi: Sarjan toisella kaudella Sorjonen on jälleen komisario ja hänen esinaisensa Taina Henttunen on ylikomisario.

»

Vastaus tuli sähköpostilla, johon en tietenkään voi viitata, mutta siitä huolimatta, ellei kenelläkään ole mitään sitä vastaan, aion lisätä yllämainitun selvennyksen artikkeliin (sekä suomen- että englanninkieliseen) koska lähde on selvästikin luotettava.

Kommentteja? DoubleGrazing (keskustelu) 15. kesäkuuta 2018 kello 20.19 (EEST)[vastaa]

Musta johdannon "rikostutkija" on ihan ok, koska arvonimi näyttää vaihtuvan kaudesta toiseen. 1. kaudella en muista että Sorjosta olisi edes kutsuttu ylikonstaapeliksi joten sekään tuskin on hyvä vaihtoehto... vaikka totuudenmukainen varmasti onkin. --URunICon 15. kesäkuuta 2018 kello 20.27 (EEST)[vastaa]