Keskustelu:Sodankäynti ennen valtioita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keskustelua sivulta Wikipedia:Poistettavat sivut

Sodankäynti ennen valtioita[muokkaa wikitekstiä]

Jos sota määritellään valtioiden välisenä aseellisena yhteenottona niin miten ennen valtioita voi olla olemassa sodankäyntiä? Muutenkin aika sekavaa tekstiä ja enemmänkin essee kun artikkeli. -- Jniemenmaa 18:05 syys 6, 2004 (UTC)

  • Nämä sodankäyntiartikkelit vaatisivat laajan remontin muodovaatimusten vuoksi. Olen sillä kannalla, että ne kaikki yhdistettäisiin aluksi artikkeliin sota. --Hautala 15:12 syys 8, 2004 (UTC)
  • Samaa mieltä edellisen kanssa.--Robert Brantberg 06:18 syys 26, 2004 (UTC)
  • "Sodankäynti ennen valtiota" voidaan poistaa, koska se on päällekäinen uuden artikkelin kanssa (ks Sodankäynnin historia. Muokkasin uutta versiota ehdotetun kritiikin mukaan sodankäynnin alle. Sota valtion välisenä konfliktina on rajoittunut (länsimainen/clausewitziläinen) käsitys. Tämän ymmärtäminen avaa mahdollisuuden ymmärtää sodankäynnin laajempaa luonnetta ja sodankäynnin seuraavia vaiheita. Ks Quincy Wright. Ja muokatkaa kieltä ym. prahaiden Wiki periaatteiden mukaan. Tähän mennessä muokkaukset ovat olleet lähes pelkästään hyvään suuntaan. Muokkailen kirjoittamiani osuuksia myös jatkuvasti.

Artikkelin rungon alunperin kirjoittanut: Sakari Ahvenainen 09:14 syys 26, 2004 (UTC)

Tein redirectin Sodankäynnin historiaan. --Farside 10:31 loka 17, 2004 (UTC)