Keskustelu:Slaavit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moravien asema[muokkaa wikitekstiä]

Mikähän on kyseisen kansan asema nykyaikana? Tilastoidaanko muun muassa erilliseksi kansallisuudeksi nykyään, vai ovatko täysin sulautuneet tsekkeihin? --SM 22. elokuuta 2005 kello 17.08 (UTC)

Erään moravialaisen eli määriläisen kaverini mukaan he haluavat erottautua tsekeistä vaikkakin kielellisesti eroa ei ole paljoakaan. Määrillä on myös oma lippu. --Nimistömaakari 22. elokuuta 2005 kello 17.11 (UTC)

Traakialaiset ja Winkat bulgaaria-romania alueella[muokkaa wikitekstiä]

Historiaa ja karttoja luettaessa käy selvästi ilmi että traakialaiset jotka asuivat kreikasta pohjoiseen ja sotivat mm. aleksanterin armeijassa Intian Sodassa elivät slaavilaisten (kielten) kanssa samalla alueella monen vuosisadan - tuhannen vuoden perioidilla. Kreikkalaisten ja traakialasten suhde on monimutkainen, mm.dionysian kirjoittaja Nossos kreetalta peloponnesoksestakuvailee traakialaisia ja heidän osuuttaa Aleksanterin armeijassa erinäisiä taruolentoja vastaan, jotka siis ovat intian ja kaukasuksen-kauaasialaisten vertaskuvia tapahtumapaikka hindu-kush vuoristo ja kaukaasia, don jokikin on päässyt matkan varelle ko. kirjassa. Pääteltävissä on että kreikkalaiset alistessaan kansoja sotajoukkoihin ja niin ollen avioliittoihin, kultturisetelementit sekaituivat eikä sekeää rajan vetoa traakialaisten ja slaavien välillä ole. Antiikin perinteessä orjiksi joutuivat kaikki kansat jotka olivat ameijoiden tiellä, käytäntönä sodassa oli orjuuttaminen. Ortodoksit asuivat traakialisten alueella 1000 luvun paikkkeilla. Kirkolla on ollut paha tapa omaksua niin kieli kuin kulttluuri ja siten sulautua yhteen paikalisen väestön kanssa ja saada orjia-tyläisiä kirkolle. Samoin toimi aleksanterin armeija mnemällä naimisiin, trauhano,maisesti vallloitaa alueita orientista ja asettumalla asumaan alueelle. Samoin toimivat sittten myös roomalaiset ja käsiteet kuten orja periytyivät kielestä toiseen.

Toinen seikka on Winkojen 4000eaa. asuinpaikat bulgaariassa ja samoilla aluilla kuin ortordoksit asuivat <- 1000 kreikasta--syyriasta pohjoiseen edetessään. Winkojen historia katkeaa myös niin että Euroopan argeologiassa historian tutkiminen on keskittynyt, löydöt ovat keskittyneet vain kreikkalaisiin. Mihin Winkat katosivat mistä he tulivat koska heidän symboliikansa viittaa itään - intiaan saakka? Vuoristo ja mustameri on ollut antiikin kulkureitti intiaan, myös ennen kreikan armeijaa. Winkojen ja traakialaisten välissä on aukko tutkimuksissa, ko. alueella Romania, Bulgaria, Moldova, Mustameri. Kun nimi jountuu asemasta antiikin yhteiskunassa, käsite slaavi on todella laaja voihan olla että koko sana on siirtynyt kielialueelta toiselle ja menettänyt alkuperäisen kielensä kuten traakian? Alueella romaaniiset kielet ja sittemmin slavilaiset ....? Kuitenkin tarusto ja mytologis-uskonnolinen perintö näyttäisi viitaavan slaaveilla enemäkin orientiin perinteeseen kuin bysanttiin, joka oli kreikkalaisroomalinen kulttuuri. Intian sodasta palatuaan traakialaiset valtasivat asuinaleita ja niin ollen heidän kielensä ja kultturinsa jätti jälkensä Kreikka Intia matkalle, ja toisinpäin ottivat vaikutteita vallatuilta alueita ja veivät niitä länteen, emämaahansa kulttuurin vaihdoksena.(Roomalaiset kreikkalaisilta kreikkalaiset traakialaisilta traakialaiset winkoilta? ) Vaikka sota hävitiinkin loppujen lopuksi, sotaa käydää aina myös sodasta takakasin tullessa ja sotilaita pakenee joukoista asettuu asumaan muodostaa setlementtejä eli kolonneja elikkä siirtokuntia, jotka asuvat yhdessä rauhanomaisestiesti paikallisväestön kanssa, vaikkin maan valitajana muttei vallanpitäjänä. Koloneista liikutaan edestakaisin emämaan ja vallatun alueen välillä ehkä sukupolvia ja muutos on hidas eikä kuluurinavahdosta voi havaita selkeänä katkeamisena winkojen traakialaisten ja slaavien välillä, koska ko. oleva kansa on ollut jatkuvassa liikeessa alueella, myös puola on antiikin kraikkalaisten teksteissä, laajana metsänä. Hypoteettisesti ajan kirjallisuudesta sekä suulisesta perinteestä tulkittuna. Argeologisesti ajan jaksot ovat niin pitkiä että tavitaisiin laaja ja tarkka arologinen todistusaineisto toteamaan edellisen todemukaisuuden. Kieleen perustuvatuktkimus saattaa selittää aukkoja argelogisissa kaivauksissa.(83.150.81.119 23. syyskuuta 2015 kello 06.44 (EEST))[vastaa]