Keskustelu:Sanoma Trade

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jospa siis puolitetaan työmäärä, ja jätetään tuo poistaminen pois. :) Symbol keep vote.svg Säilytettävä. --Uusi päiväfani Voisitteko Tehtä Sanoma Trade -artikkelin uudestaan, koska Lax poisti sivun. –Kommentin jätti 85.78.77.203 (keskustelu) Olen samaa mieltä. --Uusi päiväfani

Nyt tuli mieleen jos tämä Sanoma Trade-sivu yhdistettäisiin Rautakirja -tai Sanoma-artikkellin. --Uusi päiväfani

Poistin artikkelista maininnan Helsinki Halli Oy:stä, koska Sanoma Trade Oy perustettiin vasta 1.7.2013. Tosin ensimmäinen Sanoma Trade Oy perustettiin 1.10.2011, jolloin historian voidaan katsoa alkaneen. Mikäli uutisointi Hjallis Harkimon ja Sanoman yrityskaupoista katsotaan aiheelliseksi niin lisättäköön maininta artikkeliin takaisin. Sanoma Traden nykytilanteesta ei kerrota artikkelissa mitään ja Sanoma Traden tarjoamat palvelut ja tuotteet olisi syytä mainita artikkelin johdannossa. --Patu98 (keskustelu) 1. kesäkuuta 2018 kello 21.55 (EEST) edit --Patu98 (keskustelu) 1. kesäkuuta 2018 kello 21.57 (EEST)
Sanoma Traden nykytilanteesta ei ole kerrottavaa siksi, että mainittavaa nykytilaa ei ole. Varsinaisia liiketoimintoja olivat R-kioskit, Finnkino, Lehtipiste ja Suomalainen Kirjakauppa, jotka kaikki myytiin yksitellen vuosia sitten. YTJ-tietosivulta selviää, että yhtiö on poistettu työnantajarekisteristä, joten sillä ei ole enää ensimmäistäkään työntekijää. Postiosoite on c/o Sanoma Oyj, ja arvonlisäverorekisteriin se on merkitty ”Kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta” eli vuokraa tiloja ulos. Sanoman tilinpäätöksen sivun 64 merkittävimpien tytäryhtiöiden luetteloon Trade Oy ei nouse, ja toiminta on niin pientä, ettei sitä erotu edes tilinpäätöksen liitetiedoista. Trade Oy on siis työntekijätön pöytälaatikkofirma, jonka toiminta on olemattoman pientä, joten hankala on nähdä, miksi tällaisella olisi omaa tietosanakirja-artikkelia tai miksi sitä nostettaisiin tuhansia henkilöitä työllistävien oikeiden liiketoimintojen rinnalle Sanoma-artikkeliin, kun ei yhtiö itse nosta omaan tilinpäätökseensäkään. Leok (keskustelu) 8. kesäkuuta 2018 kello 02.46 (EEST)
Pitäisikö tämän artikkelin merkittävyys kyseenalaistaa? En tiedä saako suomenkielisessä Wikipediassa sääntöjen mukaan kyseenalaistaa artikkelin merkittävyytä, jos on itse aloittanut artikkelin. Itsenäisenä artikkelina tämä ei oikein sovi Wikipediaan mielestäni ja kadun kovasti sitä, että aloitin artikkelin tänne suomenkieliseen Wikipediaan Sanoma Trade Oy:stä. Jos en sääntöjen mukaan saa kyseenalaistaa artikkelin merkittävyyttä niin toivon, että joku teistä kyseenalaistaa artikkelin merkittävyyden, mikäli näette sille hyvät edellytykset ja perusteet. --Patu98 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2018 kello 02.57 (EEST) edit --Patu98 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2018 kello 03.15 (EEST)
En ole tietääkseni aloittanut tätä artikkelia vaan muuttanut sen ohjauksesta artikkeliksi, sillä Harriv oli tehnyt siitä ohjauksen artikkeliin Rautakirja, joten enköhän saa kyseenalaistaa merkittävyyden. Ohjaus Sanoma-artikkeliin olisi mielestäni järkevä ratkaisu, koska siellä voisi mainita Rautakirjasta ja Sanoma Tradesta. Sanoma ja Rautakirja yhdistyivät 2003, joten eikö Sanoma-artikkelissa pitäisi kertoa tästä(kin) fuusiosta. [1] Laitetaan merkittävyyskeskustelu huomenillalla kehiin, koska tietääkseni suomenkielisessä Wikipediassa pöytälaatikkofirma-artikkeleita ei säilytetä itsenäisinä vaan ne yleensä yhdistetään toiseen artikkeliin. --Patu98 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2018 kello 03.22 (EEST) edit --Patu98 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2018 kello 03.33 (EEST)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Kyseenalaistin artikkelin, koska artikkeli ei mielestäni sittenkään kuulu suomenkieliseen Wikipediaan vaan tulisi yhdistää Rautakirja tai Sanoma-artikkeliin. Mielestäni maininta Rautakirja tai Sanoma-artikkelissa riittänee. Artikkelin on aloittanut ohjauksena Harriv, joten olen ilmoittanut hänelle artikkelin merkittävyyden kyseenalaistamisesta. --Patu98 (keskustelu) 11. kesäkuuta 2018 kello 01.36 (EEST) edit --Patu98 (keskustelu) 11. kesäkuuta 2018 kello 01.39 (EEST)

En vastusta yhdistämistä. --Harriv (keskustelu) 11. kesäkuuta 2018 kello 12.59 (EEST)
Lisäsin aikaa merkittävyyskeskusteluun. Elikkä 17. kesäkuuta klo 22.45 päättyy merkittävyyskeskustelu. --Patu98 (keskustelu) 14. kesäkuuta 2018 kello 22.51 (EEST)
Ohjaus riittää. --Höyhens (keskustelu) 15. kesäkuuta 2018 kello 10.44 (EEST)
Kiitos kommentistasi! Olen samaa mieltä. --Patu98 (keskustelu) 16. kesäkuuta 2018 kello 22.47 (EEST)
Sanoma Trade oli liikevaihdoltaan, vaikkei niinkään tulokseltaan, merkittävä osa Sanomaa/SanomaWSOY:tä, ja Sanoman toimitusjohtajana toiminut Hannu Syrjänen nousi siihen tehtävään Rautakirjan toimitusjohtajan paikalta. Siispä Traden olemassaolon ja muutaman sanan historiastakin voisi mainiosti yhdistää Sanoma-artikkeliin, jossa ei tosin nykyisellään ole yhtiön varsinaista toiminnallista tai kehityshistoriaa. --Leok (keskustelu) 17. kesäkuuta 2018 kello 00.49 (EEST)