Keskustelu:Sallansuu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelien nimet[muokkaa wikitekstiä]

Lähteiden perusteella tämä on itse asiassa kuin Kuolajärvi, eli kylän nimi oli Sallansuu, mutta kun se oli Sallan (vuoteen 1936 Kuolajärvi) kirkonkylänä ennen sotia, niin kirkonkylänä siitä saatettiin käyttää ensin nimeä Kuolajärvi ja sittemmin (vain Suomessa) nimeä Salla. Entisen kirkonkylän (kylänä Sallansuu, kirkonylänä ensin Kuolajärvi, sitten Salla) Venäläiseksi nimeksi päätyi kuitenkin ilmeisesti tätä kautta Kuolojarvi ja varsinaisen kuolajärven kylän (joka oli sivussa kirkonkylästä eri paikassa samannimisen järven rannalla) venäläiseksi nimeksi taas tuli Kairaly. Katso myös Keskustelu:Kuolajärvi.--Urjanhai (keskustelu) 2. marraskuuta 2019 kello 13.11 (EET)

Sallan luovutetun osan kylien nimiluettelo on kieltämättä sen verran sekava, etten hahmota tilannetta. Joku kartta 1930-luvulta voisi auttaa. Saisitko muuten jostakin lisättyä kaikkien Kuusamosta luovutettujen kylien nimet, jos niitä oli muitakin kuin Paanajärvi ja Tavajärvi? --Raksa123 (keskustelu) 2. marraskuuta 2019 kello 14.39 (EET)
Kommentoinkin tätä kylämallineen keskustelusivulla. Minulta jäi tuo tuolloin kesken, enkä ehdi nyt jatkaa. Karttaprojektin sivuille kokosin karttoja, ja Leo Koutaniemen kirjassa Pitkin poikin Kuusamoa on hyviä karttoja ja myös kyliä lueteltuna Kuusamon osalta ja joissain artikkeleissa lähteenä käyttämässäni Sallan kultturiympäristöohjelmassa (netissä) on hyvin tietoja ja hiukan karttojakin Sallan osalta. Yhdenmukaisuus kai kuitenkin vaatisi, että esim. pitäjänhistorioista kaivettaisiin kyläluettelot yhdenmukaisina. Ehkä voisi luoda Sallan ja Kuusamon luovutetuista kylistä vaikka (luettelo?)artikkelit erikseen, mutta luulen, että nyt en ehdi jatkaa. Tuo Sallan nimistö tosiaan kesti pitkään hahmottaa, ja hahmotus vaati lähteitä (esim. Sallan kulttuuriympäristöohjelmna), ja voi vaatia lisälähteitä vieläkin, ja voi mahdollisesti vaatia pohdintaa.--Urjanhai (keskustelu) 1. tammikuuta 2020 kello 11.14 (EET)