Keskustelu:Saku Mäenalanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

En pidä mitenkään mahdottomana, etteikö Saku Mäenalanen pääsisi ensi kaudella pelaamaan SM-liigassa, mutta haluaisin vaan kannan siihen, riittääkö pelkkä NHL-varaus tekemään pelaajasta merkittävän. Varauksia kuitenkin tehdään vuosittain päälle 200 (ja hurjimpina vuosina n. 300). Niistä ei välttämättä kaikista tarvitsisi tehdä artikkelia. Lisäksi vuosittain järjestetään myös KHL:n varaustilaisuus, riittääkö KHL-varaus merkittävyyteen? On kuitenkin olemassa pelaajia kuten Petteri Koskimäki ja Jyrki Mäki, jotka eivät NHL-varauksesta huolimatta koskaan pelaa peliäkään missään pääsarjassa tai edes missään miesten sarjassa (divarit). Mielestäni vielä ensimmäisen kierroksen varaus voi riittää yksinään merkittävyyteen, vaikkei pelaaja varausta ennen tai sen jälkeen kolmosdivaria korkeammalla pelaisikaan. Mutta ei enää kakkoskierroksen varaukset. On kuitenkin olemassa myös ykköskierroksen varauksia kuten Teemu Riihijärvi, jotka eivät NHL-pelejä näe kuin ehkä katsomosta. Mikä on linjaus? Tekeekö pelkkä NHL-varaus wikimerkittäväksi? Vai tekeekö NHL-varaus vain suomalaisen merkittäväksi? --Viherio (keskustelu) 2. heinäkuuta 2013 kello 23.11 (EEST)

Näitä Mäenalasen kaltaisia tapauksia (varaus, muttei pääsarjapelejä) ovat myös esim. Henri Kiviaho, Christopher Gibson, Samu Perhonen (jonka keskustelusivulla näyttää jo joku kyselleen tätä samaa hommaa)... Tämä taas on ykköskierroksen varaus, mutta ei pääsarjapelejä, ja jonkalaiset siis itse säilyttäisin: Olli Määttä. --Viherio (keskustelu) 2. heinäkuuta 2013 kello 23.11 (EEST)
Täällä näkyy myös käydyn keskustelua samasta aiheesta ja ilmeisesti päädytty säilyttämään (tosin muutoshistoriassa lukee "armon käyneen oikeudesta"). --Viherio (keskustelu) 2. heinäkuuta 2013 kello 23.28 (EEST)

Säilyttäisin mm. sen takia, että on erityisen menestynyt A-nuorten SM-liigassa (lähteistetty tieto artikkelissa). On myös pelannut nuorten maaotteluita. --Aulis Eskola (keskustelu) 2. heinäkuuta 2013 kello 23.21 (EEST)

Sinänsä tuo NHL-varaus sai minut kirjoittamaan tämän artikkelin. Muuten pelkkä liigasopimus ei ole mielestäni riitä merkittävyyteen. Tuo Jonathan Iilahden merkittävyys ratkaistiin lähinnä NHL-varauksen valossa ennen hänen liigadebyyttiään. Se on suomalaisittain kenties vähän merkittävämpi, kuten vaikkapa kanadalaisten kohdalla. He ovat kuitenkin todellisuudessa samassa asemassa. Mikäpä olisi tilanne takavuosien varausten Mikko Markkasen, Petja Pietiläisen, Petteri Koskimäen ja Jyrki Mäen kohdalla? 5yny573r (keskustelu) 3. heinäkuuta 2013 kello 02.08 (EEST)
Täältä siis tämä nipullinen NHL-varattuja suomalaispelaajia, jotka eivät ikinä debytoineet pääsarjassa tai ammattilaisfarmisarjoissa (AHL, IHL). 5yny573r (keskustelu) 3. heinäkuuta 2013 kello 02.12 (EEST)
Vitoskierroksen NHL-varaus, nuorten maaotteluita ja mahdollinen pelipaikka Kärpissä tällä kaudella (kuuluu liigamiehistön rinkiin). Lisäksi hyvin tehty artikkeli. Ehdottomasti säilytettävä. --Pajicz (keskustelu) 3. heinäkuuta 2013 kello 21.48 (EEST)

Artikkeli on riittävän hyvä (vrt. Eetu Laurikainen). Itse asiassa mielestäni NHL-varauksen pitäisi riittää merkittävyyteen vaikkei pääsarjaotteluja olisikaan. Korkki74 (keskustelu) 4. heinäkuuta 2013 kello 20.14 (EEST)

Mielestäni voitaisiin säilyttää.--Zautio (keskustelu) 6. heinäkuuta 2013 kello 21.53 (EEST)