Keskustelu:Sähkön ja lämmön yhteistuotanto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tästä artikkelista puuttuu yleisesti hyväksytty "Hyödynjakomenetelmä", jota on esitelty mm. julkaisussa: Yksittäisen kohteen CO2-päästöjen laskentaohjeistus sekä käytettävät CO2-päästökertoimet.  –Kommentin jätti JohLin (keskustelu – muokkaukset)

Miksi tässä artikkelissa käsitellään allokaatio-ongelmaa eikä itse aihetta? --Hartz (keskustelu) 25. helmikuuta 2013 kello 07.29 (EET)

Hyvä kysymys. Allokaatio-ongelma on saanut artikkelissa aivan suhteettoman painoarvon. Kysymys on varmaan sinänsä mielenkiintoinen (en tosin täsmälleen tiedä miksi ja mikä siinä nyt on niin erikoista, että tuotantoprosessista tulee erilaisia tuotteita), mutta paikka ainakin on väärä. --Jmk (keskustelu) 12. joulukuuta 2015 kello 18.01 (EET)
Poistettu 14 kilotavua allokaatio-ongelmaa. --Hartz (keskustelu) 7. heinäkuuta 2016 kello 11.50 (EEST)
Pidän poistoa liian radikaalina ratkaisuna. Lähteistettyä allokaatioasiaa ei pitäisi poistaa kokonaan. Allokaatio ei saa toki oudosti "valloittaa" tätä artikkelia. Ehdotankin seuraavan suuntaista ratkaisua.
Siirretään seuraavat allokointikappaleet artikkelin Allokaatio-ongelma loppuun - olkoot siellä esimerkkinä allokaatioasiasta:
-Allokointiperusteet lämmölle ja sähkölle
-Allokoinnin nykysovellukset
-Menetelmien vertailua
Kirjoitetaan tähän artikkeliin lyhyt yhteenveto aiheesta ja viitataan artikkeliin "Allokaatio-ongelma" (joko linkki tai pääartikkeli-viittaus). Yhteenvedon kirjoittaminen vaatii asiantuntemusta ja vaivaa, mutta josko yritettäis... --Aulis Eskola (keskustelu) 7. heinäkuuta 2016 kello 18.29 (EEST)