Keskustelu:Rein Veidemann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Viron kirjailijaliiton jäsen hänestä tuli vuonna 1981, joka neuvostovallan aikaan oli tärkeä tunnustus kuulumisesta kirjailijoiden joukkoon." Sopimaton lause. Viron kirjailijaliittoon kuuluu kirjailijoita, kirjallisuustutkijoita sekä kääntäjiä. Yhden ns essairomaanin julkaissut Veidemann on pääasiallisesti kirjallisuuskriitikko, kirjailijana hän ei ole tärkeä. Hänen "essairomaani" ilmestyi vuosia sen jälkeen, kun hänesta tuli kirjailijaliiton jäsen. Veidemann aloitti 1970-luvulla, kirjoittaen artikkeleita sekä arvosteluja. --JussiSallo 2. marraskuuta 2010 kello 21.47 (EET) V. on ollut Viron kesk-puolueen (Keskerakond, joht. Savisaar) jäsen. --JussiSallo 2. marraskuuta 2010 kello 21.50 (EET) "suomalaisen kirjallisuuden tutkija, poliitikko/Urho Kekkosen suuri tuntija ja ihailija". V. ei ole erikoisemmin tutkinut suom. kirjallisuutta, vaikka on kirjoittanut lehdissä. Urho Kekkosen suur tuntija ja ihailija???! --JussiSallo 2. marraskuuta 2010 kello 21.52 (EET)

1. "Hän on kirjoittanut muun muassa (Jaan Krossin ja Lennart Meren) elämäkerrat." Se lause näyttää, että ei ole asiantuntemusta. Veidemannilta on ilmestynyt artikkeleita ja kirjallisuustutkimuksia kirjoissa, mutta Krossin ja Merin elämänkertoja hän ei ole julkaissut.

2. Mart Laar. "Kas Oksanen on tõesti Hans Leberecht?" [1] tai [2] - Mart Laarin blogi 31. lokakuuta 2010. Miksi poistit sen? Miksi blogi olisi sopimaton linkki, kun se pysyy luettavana kaikille, ikuisesti? Mart Laarin blogi on ihan tavallinen internet ja sitä paitsi se on hyvin tärkeä linkki, koska avaa Oksanen-interpretoinnin sisällön Virossa. Suomalais-virolaisen kirjailijan vastaanotto Virossa eroaa huomattavasti suomalaisten reaktioketjuista. --JussiSallo 3. marraskuuta 2010 kello 10.26 (EET)