Keskustelu:Rastatukka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täytyykö tästä rastatukasta tosiaan olla kaksi artikkelia (tämä artikkeli ja luomurastat)?. Mielestäni yksi artikkeli riittäisi ja luomurastoista voisi sitten kertoa erillisessä osiossa. Mitäs mieltä olette?
--AJN 22. heinäkuuta 2006 kello 13.25 (UTC)

joo, vähän hassuhan toi luomurastat artikkeli oli yksinään, nyt se redirectaa tänne -Troyhy 17. lokakuuta 2006 kello 05.18 (UTC)

Rastatukan tekeminen, rasta termin käyttö[muokkaa wikitekstiä]

Rastatukan tekeminen hiuksia katkomalla, kuulostaa hiukan oudolle ja Rastat ovat eri asia, kun Dreadlocks-hiukset. -Troyhy 23. lokakuuta 2006 kello 20.11 (UTC)

En ymmärrä miksi aina yritetään tuota mäntysuopaa tuputtaa. Kyllähän se toimii, mutta on olemassa myös hieman miellyttävämpiä vaihtoehtoja kuin se. Nimittäin haju ei lähde pesemälläkään pois, mutta onneksi olemme siunattuja esimerkiksi Erittäin hienoilla shampoilla, jotka toimivat tässä tapauksessa melkeimpä paremmin, ainakin omasta kokemuksesta voin niin sanoa. Värjäys on myös aivan mahdollista rastojen teon jälkeenkin, kunhan vaan jaksaa sitä päätänsä siellä veden alla pidellä. 81.175.155.69 25. lokakuuta 2006 kello 10.24 (UTC)

Niin tosiaan jutussa oli aikasta monta virhettä, yritin korjailla... mutta en tiedä tuliko siitä sitten yhtään selvempi, tai valaisevampi. Siihen nähden ainakin, että nyttenpä ihmiset tietävät miten näitä lockseja pestään, jokupa oli kirjoittanut että niitä ei pestä...

Luonnostaan muodostuminen[muokkaa wikitekstiä]

Mitä tarkoittaa alkukappaleen väite, että tummaihoisille rastatukka muodostuu luonnostaan? Mitä ihon värillä on tekemistä tämän kanssa? Tummaihoisilla voi joskus olla myös luonnostaan suorat hiukset. Tarkoitus on kai kertoa, että rastat muodostuvat luonnostaan sellaisiin hiuksiin, jotka kihartuvat kuten negrideillä? 212.227.103.74 12. huhtikuuta 2007 kello 20.38 (UTC)

Artikkelin lievä ohjekirjamaisuus[muokkaa wikitekstiä]

Niin, tällä hetkellä artikkelissa neuvotaan ehkä turhankin tarkasti aiheesta. Käytännöllisempää olisi varmaankin hyvien sivustojen linkittäminen. --Chaosphere 9. lokakuuta 2009 kello 20.40 (EEST)Vastaa[vastaa]

Artikkelin nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö nimen olla Dreadlocks tai Dreadlocksit tai Dreadlocks-tukka? Rastatukka terminä leimataan tekstissä virheelliseksi ja saattaa sitä ollakin. Löytyykö lähdetietoa rastatukka-termin tai läheisen vastineen vakiintuneisuudesta? Onko olemassa joku uudissana, jota voitaisiin käyttää? Mitä ihmettä tämän kanssa pitäisi oikein tehdä?!? Pitke 9. lokakuuta 2009 kello 22.51 (EEST)Vastaa[vastaa]