Keskustelu:Raamattu 2005

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kritiikkiä

Tätä raamatunkäännösprojektia on kritisoitu siitä, että siinä upotetaan Paavalin kirjeiden ohjeistuksiin pitkälle meneviä nykyaikaan sovellettavia tulkintoja seurustelun, seksin ja avioliiton etiikasta. Yleistetään mm. "haureuden" käsite kaikenlaisiin esiaviollisiin sukupuolisuhteisiin riippumatta kihlauksesta tai muusta parin sitoutumisesta toisiinsa. Tällaiset tulkinnat eivät ole kiistattomia ja siksi vuoden 1992 virallinen kirkkoraamattu onkin näissä asioissa varovaisempi.

Lisäksi vuoden 1992 Raamatussa on huomattavasti paremmin selitetty eri Raamatun kohtien alkuperiä, merkityksiä ja kytkentöjä alaviitteissä, samoin kuin tarvittaessa asetettu osia teksteistä sulkuihin, jos niiden on todettu puuttuneen joistakin käytössä olevista vanhoista käsikirjoituksista.

Jotkut ovat epäilleet, että koko projektin ensisijaisena tarkoituksena olisi nimenomaisesti lakihenkistää Raamatun tekstejä nykyisestään ja yrittää siten saada enemmän pontta herätyskristillisille seksistä pidättyvyyskampanjoille. Toissijaisena tarkoituksena lienee myös poistaa Raamatun lehdiltä yllämainitut alaviiteselitykset, joita monet pitävät vuoden 1992 Raamatun ns. "liberaaliteologisuuden" osoituksena.

130.233.197.2 21. marraskuuta 2006 kello 16.09 (UTC)

Tämä asiallinen (joskin lähteetön) kritiikki on syytä siirtää artikkeliin. --Joonasl (kerro) 6. maaliskuuta 2007 kello 16.40 (UTC)

Kyseenalainen ammattaitaito[muokkaa wikitekstiä]

Kävin tutustumassa projektiin, ja kyllä kauhistuttaa. Kun kirkkoraamatun kääntäjinä ovat alan parhaat asiantuntijat, tähän projektiin voi näköjään osallistua jokainen halukas. Jälki lienee sen mukaista. --Ulrika 6. maaliskuuta 2007 kello 17.12 (UTC)