Keskustelu:Pyhä Henki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pyhän hengen pilkka[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin pitäisi saada tietoa Pyhän hengen pilkasta. Kyseinen Raamatunkohta on aiheuttanut monille mielenterveysongelmia.--Tmoisa 20. elokuuta 2007 kello 06.57 (UTC)

Ei aiheuta, jos osaa lukea sen jakeen asiayhteyden tai esim. koko luvun mielummin. --Aadesig 15. syyskuuta 2008 kello 04.12 (EEST)

Pyhän Hengen pilkka tapahtuu vain ja ainoastaan silloin, kun Pyhään Henkeen Itseensä, tai HÄNEN tekoonsa, tai Sanaansa suhtaudutaan TIETOISESTI ja TAHALLISESTI enemmän tai vähemmän loukkaavan halveksivasti. Teon on siis oltava ehdottomasti tietoisesti tapahtuvaa. Tietämättömyydessä tehty ei täytä kyseisen rikkomuksen kriteeriä. (Käyttäjä: Pertti Cajander.)

Se PH:n pilkka on aika harvoin käsitelty aihe. Eikä tuo viittaus voi jäädä tuossa muodossa artikkeliin, koska siitä ei selviä, että Jeesusta syytettiin, että hän oli tehnyt ihmeitä Belsebulin hengessä ja tavallaan tähän syytökseen Jeesus vastasi sillä, että joka pilkkaa Jeesusta vastaan voi saada anteeksi, mutta joka pilkkaa tätä Henkeä vastaan ei saa anteeksi. Niin tästä yksittäistapauksesta ei voida tehdä yleisilmaisua aiheeseen vaan se tulee eritellä esim. Tulkintoja Pyhästä Hengestä -otsikon alle. Aiheesta löytyy yksi 60-sivuinen kirja sekä saarna vuodelta 1988 Tässä muodossa se ei voi jäädä artikkeliin, koska se ei ole yleistä ymmärrystä ja yhteistä kristinuskon opetusta Pyhästä Hengestä, huomioiden myös nämä ahdistustapaukset joita ihmiset ovat aiheesta kokeneent se ei voi jäädä näin epämääräiseen ja hysteeriseen muotoon. Arto Alanenpää (keskustelu) 3. huhtikuuta 2015 kello 19.25 (EEST)