Keskustelu:Puolisotilaalliset joukot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisiko tämä parempi olla nimellä Puolisotilaalliset joukot (nyt näköjään ohjaus tähän)? Vai esiintyykö sama adjektiivi missään muussa yhteydessä? Ainakin tuo nyt ohjauksena oleva muoto lienee yleisemmin esiintyyvä, kun taas tätä erillistä sanaa suomenkielisissä yhteyksissä kai esiintyy vähemmän. Ja toinen kysymys, että olivatko suojeluskunnat puolisotilaallisia joukkoja?--Urjanhai (keskustelu) 14. helmikuuta 2014 kello 15.46 (EET)

Itse ainakin siirtäisin nimelle puolisotilaallinen joukko / puolisotilaalliset joukot, nykyinen nimi on vähän outo. Mutta ei mulla mitään mutua kummempaa perustelua ole. –Muu-karhu (keskustelu) 14. helmikuuta 2014 kello 15.55 (EET)
En myöskään ehtinyt tutkia laajemmin.--Urjanhai (keskustelu) 14. helmikuuta 2014 kello 19.29 (EET)
Mainitsen tässä, että olen taannoin tekaissut luokan Luokka:Puolisotilaalliset järjestöt, jossa on tosin vähän kapeampi rajaus (eli vastauksena Urjanhain keskimmäiseen kysymykseen: kyllä joukkojen lisäksi voidaan puhua muistakin puolisotilaallisista ryhmistä/organisaatioista jne., mutta ero merkityksissä ei ole suuri). Pelkkä "puolisotilaallisuus" on minustakin omatekoiselta kuulostava sana. Sanakirjasta löytyy adjektiivi puolisotilaallinen, mutta ei tällaista siitä johdettua substantiivia. Artikkelin nimi on luultavasti muotoiltu muiden kieliversioiden innoittamana. --Risukarhi (keskustelu) 14. helmikuuta 2014 kello 19.40 (EET)
Aiheellinen huomio. Enpä osaa sanoa, mikä olisi parempi, paitsi että tämä substantiivimuoto lienee vaihtoehdoista vähiten käytetty. En-wikissä ehkä englanninkielisen tietosanakirjaperinteen mukaan vaikuttaisi olevan hiukan enemmän adjektiiveja hakusanoina kuin meillä.--Urjanhai (keskustelu) 14. helmikuuta 2014 kello 19.52 (EET)

Siirsin tämän uudelle nimelle, sillä kysymyshän on organisaatiosta, harvemmin henkilöstä sanotaan, että hän on puolisotilas tai puolisotilaallinen. Seuraavaksi joku joka tietää sota-asioista enemmän voisi selventää, mitä eroa on puolisotilaallisilla joukoilla ja kansalliskaartilla.--Vesahjr (keskustelu) 30. elokuuta 2014 kello 16.38 (EEST)