Keskustelu:Puhos (ostoskeskus)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

mikäli huomautettavaa tekstistä, palautetta voi laittaa: jouni.juhola@gmail.com –Kommentin jätti 82.181.56.110 (keskustelu) 26. maaliskuuta 2006 kello 17.12‎

Artikkelin lajittelu[muokkaa wikitekstiä]

käyttäjä teme merkitsi tämän sivun roskaksi, vaikka kyse ei ole siitä eikä murteesta, vaan ihan oikeasta kauppakeskuksesta. –Kommentin jätti Tnethacker (keskustelu – muokkaukset) 26. toukokuuta 2006 kello 00.11‎

Tekijänoikeusrikkomus[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on lähes kokonaisuudessaan kopioitu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Kieli-ikkunan artikkelista "Kuka muistaa puhosta" (http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2000/kielii2000_29.shtml). Se on siis tekijänoikeusrikkomus ja pitäisi poistaa. Jsmeds 18. syyskuuta 2006 kello 22.20 (UTC)

Katos perhanaa. Minä olen tuon ihan itse kylläkin kirjoittanut, mutta mielessäni on varmasti pyörinyt tuo joskus nähty artikkeli. Korjaan asian samantien, eli kirjoitan tekstin uusiksi. xD huvittavaa vain että en edes tiennyt tuollaisen artikkelin olemisesta. --–Tnethacker(viestiä?) 19. syyskuuta 2006 kello 09.03 (UTC)
Pelkästään lähteen merkitseminen artikkeliin ei riitä tekijänoikeudelliselta kannalta kun artikkeli on muutama lausetta lukuunottamatta copypastettu suoraan ko. jutusta. Ideana olisi siis tosiaankin kirjoittaa ihka omin sanoin koko artikkeli uusiksi. --Kreegah 19. syyskuuta 2006 kello 16.39 (UTC)
Hyvä herra kreegah. Voin vannoa, että en ole käyttänyt ctrl+c:tä artikkeliin. Teksti on osittain vanhasta lehtiartikkelista (vanhemmasta kuin 2000 mitä esitit todisteiksi.), ja en ole edes koskaan törmännyt väitettyyn artikkeliisi missään määrin. Olen ehkä alitajunnallisesti tehnyt melkein samanlaisen artikkelin 90-luvulla ilmestyneen artikkelin pohjalta, kuin on tuonkin lehtiartikkelin tekijä. En harrasta kopiointia, enkä tule koskaan harrastamaan. Mutta mieliksesi, tulen kirjoittamaan artikkelin uusiksi, kunhan vain löydän tällä viikolla vapaata aikaa (tiukkaa tulee tekemään muutenkin töiden vuoksi). --–Tnethacker(viestiä?) 19. syyskuuta 2006 kello 17.22 (UTC)
Pst. jos sinulla on aikaa myöskin väittää muiden töitä copypastetuiksi, voisit myöskin itse osallistua aktiivisemmin artikkeleiden varsinaiseen tekemiseen, eikä vain sälyttää töitä muille ;) Artikkeli poistettu, niin saat nukuttua yösi hyvin. --–Tnethacker(viestiä?) 19. syyskuuta 2006 kello 17.29 (UTC)
Koska kopioitu teksti oli ensimmäisestä muokkauksesta lähtien mukana, artikkeli oli pakko poistaa. Tein tilalle minityngän, jonka pohjalta kehitystä voidaan jatkaa. --Jannex 19. syyskuuta 2006 kello 17.30 (UTC)
Hei. KOKO artikkelin Ostoskeskus puotinharjun puhos poisto oli asiatonta. Ensinnäkin. EN KOSKAAN kopioi tekstiä muilta sivuilta millään copypasteilla, toisekseen jos olen kirjoittanut melkein samanlaisen tekstin kuin jossain artikkelissa on, on sattumaa! Poistit lisäksi aiheettomasti uuden KORJATUN artikkelin tiedot, joissa ei ollut tippaakaan "mukakopioitua" tekstiä. Lisäksi olet aiheettomasti tuhonnut koko artikkelin historian, joka on kiellettyä wikipediassa. Vaadin, että palautat artikkelin takaisin siihen pisteeseen, mihin sen viimeksi jätin, tai pyydän muita ylläpitäjiä tekemään sen. kiitos. --–Tnethacker(viestiä?) 19. syyskuuta 2006 kello 22.16 (UTC)
Artikkelin poistetussa versiossa oli siis lyhyen johdantokappaleesi ja loppukappaleesi välissä täysin sattumalta välimerkkeineen kaikkineen sanasta sanaan 7 (seitsemän) kokonaista kappaletta aivan identistä tekstiä tuon Kotoksen sivuilla ja Hesarissa vuonna 2000 julkaistun artikkelin kanssa? Todennäköisyyslaskelmia sille en tohdi edes lähteä arvailemaan. --Kreegah 20. syyskuuta 2006 kello 07.23 (UTC)

Artikkeli uusittu kokonaan.[muokkaa wikitekstiä]

Eli kaikille, jotka haluavat vielä osallistua keskusteluun, artikkeli on kirjoitettu uusiksi, pilaten samalla yöuneni. kiitos, hei ja tervetuloa uudelleen :) --–Tnethacker(viestiä?) 19. syyskuuta 2006 kello 23.16 (UTC)


Huumeruiskujen vaihtopiste?? Somalinuorten kokoontumiskahvila?? --Nasu288 11. maaliskuuta 2007 kello 19.50 (UTC)

Kyllä, nekin ovat julkisia palveluita. Pahoittelen jos se häiritsee sinua. ;( --–Tnethacker(viestiä?) 21. maaliskuuta 2007 kello 07.00 (UTC)

Artikkelissa oleva osio "Kiistelty nimi" on sekava. Kerrotaan, että Kustaa Vilkuna keksi nimen, ja toisessa kappaleessa puhutaan sanasta "puhto", joka tulee Kiteen suunnalta, ja kolmannessa kappaleessa väitetään, että Puhos on lyhenne sanoista Puotinharjun ostoskeskus. Asia voi olla näin, mutta se on ilmaistu kuin kaikki olisi kirjoittajan omaa päättelyä. --Pxos (keskustelu) 7. kesäkuuta 2013 kello 21.58 (EEST)[vastaa]

Osiota korjattiin vuonna 2014 ja vuonna 2015 otin sen kokonaan pois. Se sisälsi niin paljon "muistinvaraista" ja virheellistä tietoa, että ei sitä ollut syytä säilyttää. --Pxos (keskustelu) 5. maaliskuuta 2015 kello 23.38 (EET)[vastaa]

Blogspot lähteenä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on käytetty blogspotia lähteenä. Noista linkeistä kannattaisi varmaan hankkiutua eroon. --Hartz (keskustelu) 6. maaliskuuta 2015 kello 18.01 (EET)[vastaa]