Keskustelu:Pori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arctopolis on kylläkin kreikkaa eikä latinaa Hannun60 7. kesäkuuta 2010 kello 13.57 (EEST)


Symbol unsupport vote.svg Tätä sivua ehdotettiin hyväksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin hyvät artikkelit -äänestys on arkistoitu.

porin pinta-ala ei kyllä pidä paikkaansa

Se on maanmittauslaitoksen ilmoittama pinta-ala, mikä on mielestäsi parempi lähde? --Harriv 20. maaliskuuta 2008 kello 20.56 (UTC)

Kirjoitin artikkelin alkuosan uusiksi, ja selvyyden vuoksi käytin artikkelissa nimityksiä Porin kaupunki (viittaa itse kaupunkialueeseen) ja Porin kunta (viittaa koko Porin kaupunki -nimisen julkishallinnon yksikön eli kunnan alueeseen). Joku anonyymi käyttäjä oli perusteettomasti poistanut artikkelista maininnan Porin kunnasta. Kumosin tuon muutoksen. /Aldebaran 7. huhtikuuta 2008 kello 20.27 (UTC)

Ulvila -artikkelin yhteydessä käydyn keskustelun perusteella päädyttiin sellaiseen käsitykseen, että kaikista Suomen kunnista käytetään sitä nimitystä, jota se itsestään käyttää, eikä käytetä nimityksiä kunta ja kaupunki yhtäaikaa. Tämän perusteella poistin tästä artikkelista viittauksen Porin kuntaan. /Aldebaran 8. huhtikuuta 2008 kello 00.08 (UTC)

Pori elokuvakaupunkina[muokkaa wikitekstiä]

Erikoinen kappale, joka kertoo siitä mitä elokuvia on _kuvattu_ Porissa ... tämä lienee hyödytöntä triviaa tällaisessa kokonaisuudessa. Se, että joku elokuva kuvataan Porissa ei tee kaupungista "elokuvakaupunkia". Ja missä on White nights! :) --TBone 24. lokakuuta 2008 kello 07.24 (EEST)

Kappaleen voisi varmaan poistaa, ellei joku tule tänne perustelemaan sen tarpeellisuutta. Puuropyssy 24. lokakuuta 2008 kello 21.09 (EEST)
Kyllä se voisi olla ihan relevanttia, jos on ikuistettu esim. kaupungin miljöötä tai henkeä ja elokuvat ovat tunnettuja, mutta en nyt jaksanut katsoa, mitä siellä olisi ollut.--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 21.01 (EET)

Promenadi-projekti[muokkaa wikitekstiä]

Kaupunkikuva -otsikon alla on parin kappaleen verran selvitetty Promenadi-projektia. Mielestäni tuon projektin kuvaus on tässä artikkelissa turhaa. Varmaan jotain mielenkiintoisempaakin Porin kaupunkikuvasta löytyy. Esim. kaupunkipuistoa ei ole kai mainittu lainkaan. Mutta siis, onko jonkun mielestä järkevää säilyttää tuo Promenadi-projektin kuvaus artikkelissa? Puuropyssy 8. marraskuuta 2008 kello 22.50 (EET)

Vaikuttajia[muokkaa wikitekstiä]

Nyt on näköjään tunnettuja porilaisia sisätävä luettelo jaettu eri alaotsikoiden alle aiheen mukaan, mutta en tiedä, onko tämä paras mahdollinen ratkaisu. Ainakin joka tapauksessa kunkin otsikon alla tulisi olla vain ko. aihepiiriin liittyviä, eikä siten kuin nyt, että otsikon "elinkeinoelämä" alla on poliitikkoja, joilla ei ole erityistä tekemistä elinkeinoelämän kanssa; nämähän kuuluisivat tietenkin otsikon "politiikka" tms. alle. - Samoin kuin luonnollisesti Jenni Haukio ei mitenkään kuulu elinkeinoelämän alle.--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 19.43 (EET)

Jaottelin vähän uudestaan. Luokittelua ja otsikointia voi vielä säätää tarkemminkin.--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 20.03 (EET)

Palstoihinkin noita voisi jakaa. Tai sitten ehkä eri kulttuurin aloja mahdollisesti jaotella, esim. viihde ja vakavampi kulttuuri.--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 20.12 (EET)

Jaottelin alaotsikoihin. Noin on mielestäni paremmin hahmotettavissa.--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 20.58 (EET)
Nyt koko artikkeli on yhtä listaa. No jos tätä halutaan... kallerna 27. maaliskuuta 2012 kello 20.22 (EEST)
Voihan ne erottaa omaksikin artikkelikseen, niin kuin monilta paikkakunnilta on.--Urjanhai (keskustelu) 28. maaliskuuta 2012 kello 22.25 (EEST)
Juuei, ei tämä ole hyvä, eivät tuollaiset listanpätkät siellä täällä pitkin artikkelia kuulu tasapainoiseen ja lukukelpoiseen paikkakunta-artikkeliin. Jos halutaan luetella niin lueteltakoon omasssa luettelossaan.--Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2013 kello 16.40 (EET)
Siirsin luetteloon Luettelo tunnetuista porilaisista, joka oli näköjään tällä välin aloitettukin.--Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2013 kello 17.02 (EET)
Vaikka asiasta joskus keskusteltiinkin, niin tuollainen luettelopätkien luominen ei kyllä näin ajan päästä katsottuna ole hyvä menettely. Tekstissä voidaan ehkä mainita joitain kaikkein tunnetuimmpia aivan yksittäisiä henkilöitä, mutta muuten erillinen luettelo on parempi.--Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2013 kello 17.24 (EET)

Minnekäs porilaiset rock-bändit ovat unohtuneet kulttuuripuolelta ? :) Korina (keskustelu) 8. elokuuta 2013 kello 19.33 (EEST)