Keskustelu:Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Google tuntee versiosta 'frän' 1800 osumaa, versiosta 'från' 148000 osumaa, pöydälläni oleva teos on alkuperäisnimeltään Popularmusik frän Vittula. Ota nyt näistä selvää. Argus 28. huhtikuuta 2006 kello 15.38 (UTC)

Ruotsin kansalliskirjaston [1] ja kustantajan [2] sivujen perusteella Populärmusik från Vittula on oikea muoto. Ehkäpä kirjassasi on painovirhepaholainen? --Lendu 28. huhtikuuta 2006 kello 15.49 (UTC)
Ja lisäksi, vaikkei tämä tietysti mikään lähde olekaan, niin kuten huomaat on myös sv-wikin artikkeli nimeltään Populärmusik från Vittula. Kaipa he sen tietävät, enkä tähän hätään keksi oikein mitään syytä epäystävällistä tai kitkerää tarkoittavan frän-sanan kieliopinvastaiselle käytölle kirjan nimessä, joten kallistun painovirheteorian kannalle. --Litami 28. huhtikuuta 2006 kello 15.58 (UTC)

Olin itsekin siinä käsityksessä että muoto on från, ja olisin käyttänytkin sitä, mutta luotin Gummeruksen 5. suomenkielisen painoksen vuodelta 2002 antamaan tietoon. Väärää tietoa oli. ei sentään ollut meänkieltäArgus 28. huhtikuuta 2006 kello 16.31 (UTC)

"Elokuva on hyvin uskollinen alkuperäiselle tekstille ja on teoksena merkittävä." Mihinhän tietoon tuo loppu mahtaa perustua? En ole ainakaan saanut käsitystä, että tästä merkittävästä kirjasta tehty elokuva olisi mitenkään merkittävä. (Pidän sitä jopa huonona kyhäelmänä, mutta se ei kuulu tähän yhteyteen). Voisiko joku perustella tuota hieman? Squier- 20. joulukuuta 2006 kello 19.10 (UTC)

Poistin tuon kohdan. Aikoinaan tämän artikkelin kirjoittaessani hain lähteitä Googlella ja erään elokuva-arvostelun yhteydessä törmäsin tuohon, kyseessä oli siis jonkun, en muista kenen, subjektiivinen kanta asiaan joka olisi luonnollisesti tullut jättää pois tietosanakirjasta, mutta jotenkin se pääsi tänne pujahtamaan. Vetoan tässä asiassa silloiseen tuoreuteeni Wikipediassa. Toki olisit saanut poistaa tuon väitteen itsekin, kyseessä on selvä pov-tapaus jonka saa poistaa yhteenvetokenttään perustelemalla. Argus 21. joulukuuta 2006 kello 15.38 (UTC)

Aloita keskustelu sivusta Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Aloita keskustelu