Keskustelu:Polygeeninen ominaisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivun siirto[muokkaa wikitekstiä]

Polymeeristen ominaisuuksien periytyminen ei (toivottavasti) ole missään biologian oppikirjassa vastaan tuleva termi. Sivun nimi on siis virheellinen. Oikea termi olisi joko tekstissäkin esiintyvä kvantitatiivisten ominaisuuksien periytyminen, polygeenisten ominaisuuksien periytyminen tai yksinkertaisesti polygeeninen periytyminen. Itse kallistuisin ehkä polygeenisten ominaisuuksien periytymisen kannalle. Olisin melko valmis siirtämään artikkelin, muokkaamaan alun sekä muuttamaan kvantitatiivisen ja polymeerisen polygeenisen periytymisen uudelleenohjauksiksi. En vain ole täysin varma valintani oikeellisuudesta tai siirron teknisestä toteuttamisesta. Kommentteja? albval 1. syyskuuta 2006 kello 18.27 (UTC)

Itse suosisin joko lyhintä muotoa (polygeeninen periytyminen) tai sitä muoto, jolla tähän aiheeseen viitataan muissa artikkeleissa (mikä se sitten onkaan), jotta linkittäminen olisi helppoa. Siirtäminen onnistuu vaivatta yläreunassa olevalla siirrä-linkillä. -Samulili 1. syyskuuta 2006 kello 18.30 (UTC)
Lyhin muoto on todennäköisesti paras. Sivuun viitataan tällä hetkellä vain sivulta mulatti, jolla kävin juuri muuttamassa virheellisen muodon polymeerinen --> polygeeninen. Tarkoitukseni olisi linkittää tätä sivua useampaankin artikkeliin tulevaisuudessa, joten sen nimi olisi hyvä saada sovittua sitä ennen. albval 1. syyskuuta 2006 kello 18.38 (UTC)
Eikun vain. Eikös polymeeri ole jonkinlainen aine(yhdistelmä) eikä geneettisyyden juttuja? //Ephief 1. syyskuuta 2006 kello 18.39 (UTC)

Sivu siirretty lopulta otsikon polygeeninen ominaisuus alle & johdanto muokattu siihen sopivaksi. Koska artikkelin johdanto kertoi pääasiassa ominaisuudesta eikä sen periytymisestä, olisi polygeeninen periytyminen -otsikko vaatinut mielestäni liian rajuja muokkauksia. --albval 4. syyskuuta 2006 kello 06.23 (UTC)

Puhdas valkoihoinen? Onko hiukkasen 1930-lukuinen esimerkki?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on esimerkkinä polygeenisesta puhtaan negridin ja puhtaan valkoihoisen risteytys, mikä rasistisessa esineellistävyydessään on kyllä vailla vertaa. Mulatti-sanaakin on päästy käyttämään - kysymyksessä on koko lailla yksiselitteisesti solvaava sana, jota ei kukaan afrikkalais-suomalainen halua itsestään tai perheestään käyttää. Tästä varmaan on Kahvihuoneessa jo keskusteltu? --84.250.122.35 28. kesäkuuta 2016 kello 22.24 (EEST)Vastaa[vastaa]

Ei kantaa noihin. Poistin esimerkin virheellisenä. --Hartz (keskustelu) 28. kesäkuuta 2016 kello 22.43 (EEST)Vastaa[vastaa]