Keskustelu:Pikaraitiotie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Termeinä "metro" ja "pikaraitiotie" ovat suomessa erotetut, mutta kansainvälisesti tällaista eroa ei yleensä tehdä.

M-tah? Kylla "light rail" ja "heavy rail" ovat eri asioita joka maassa ja kielessa, tarkasta määritelmästä voi toki kiistellä. Poistettu ja lisätty disclaimeria.

Haittapuoliksi usein esitetään metroon verrattuna ovat rajoitettua kapasiteettia ja hitaampaa kulkunopeutta, mutta nämä usein perustuvat puutteelliseen tietoon. Nykyaikaisia kevytjunia voidaan kytkeä peräkkäin kapasiteetin säätämiseksi ja tehot riittävät esimerkiksi Helsingin metron ohittamiseen.

Ja tama sai vahan npovitusta. Helsingin metron kapa olettaen 8-vaunuiset junat 1.5 minsan valein on 64,000 matkustajaa/t, jos voit nayttaa minulle pikaraitiotien jossa on yhta paljon kapaa niin ei se enaa mika light rail ole. (Argumentti siita, ettei nain paljon tarvita Hesassa kuitenkaan, on eri juttu ja kuuluu länsimetro-sivulle, ei tänne.) Jpatokal 14:55 loka 27, 2004 (UTC)

Pikaratikka taitaa tällä hetkellä olla poliittisesti huomiota keräävä aihe Espoon ja Tampereen alueilla ja polttavien poliittisten kysymysten ympärillä mielipiteet usein polarisoituvat voimakkaasti puolesta tai vastaan. Jos jollain on tietoa ja viitsii nähdä vaivaa, niin artikkeliin varmaan saisi neutraaliutta esittelemällä jo toteutuneita hankkeita muualla maailmalla. Tukholmassa taisi olla juuri joku tällainen varsin uusi hanke, josta saattaisi saada aika paljon irti. Jni 15:47 loka 27, 2004 (UTC)

Puolesta argumentit vaikuttavat asiaan perehtyneiteiltä; vastaan argumentit ovat lähinnä yleisiä heittoja. Sanan "yleisimpiä" käyttö antaa sellaisen kuvan, että kannattajat ovat perehtyneet asiaan ja vastustajat vastustavat vastustamisen ilosta. Todellisuudessa pikaraitiotietä vastaan löytyy perusteltuja argumenttejä siinä missä puolestakin. Puolesta argumentteinäkin käytetään usein tuulesta temmattuja väitteitä, joita ei nyt ole lainkaan edustettuna. -MFantti 13. toukokuuta 2006 kello 10.44 (UTC)

Kun aikanaan muokkasin sivua, kokosin puolesta ja vastaan - argumentit niistä argumenteistä, joita on käytetty allaolevissa linkeissä käydyssä keskusteluissa pikaraitioteistä Helsingissä, Turussa ja Tampereella sekä ulkomailla. Tekstiosiota saa toki muokata vapaasti jos haluaa parantaa sitä.Mikko Laaksonen 13. toukokuuta 2006 kello 13.34 (UTC)

Voisivatko NPOV - kommentin lisääjät korjata halutessaan osiota "Keskustelua pikaraitiotien eduista ja haitoista" tai yksilöidä, mitä kommentteja tulisi korjata, lisätä tai poistaa? Esimerkiksi käyttäjä MFantin esittämiä tuulesta temmattuja puolesta - argumentteja voi halutessaan lisätä. Ko. osiohan referoi eri puolien esittämiä kantoja. Mikäli NPOV - keskusteluun ei tule uusia argumentteja, poistan NPOV - kiistakommentin huomenna. Mikko Laaksonen 13. toukokuuta 2006 kello 19.37 (UTC)

Poistin NPOV - kiistamallineen. Edelleenkin toivon, että mikäli sivulla koetaan olevan puolueellisia tai paikkansapitämättömiä kohtia, ne korjataan. Mikko Laaksonen 14. toukokuuta 2006 kello 08.56 (UTC)