Keskustelu:Pihlajasaaret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Vaikka saaria on teknisesti ottaen kaksi, paikasta käytetään yleisemmin yksikkömuotoa ”Pihlajasaari”. Yksikkömuoto on päässyt myös YSA:han. Nimeämiskäytännön mukaisesti pitäisi kai vaihtaa artikkelin nimi takaisin yksikköön, vai onko muita mielipiteitä? --Silvonen 9. kesäkuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Yleisemmin käytetty muoto asioille voi olla toisinaan vääräkin, jolloin uudelleenohjaus yksikköön riittäisi. YSA:n sijaan pitäisi käyttää kaupungin virallista nimeämiskäytäntöä. Jos sieltäkin löytyy ohje, että yksikkö on ok, niin siitä vaan muuttamaan. Molemmat muodot on joka tapauksessa syytä tulla ilmi artikkelin tekstissä. —B. Nuhanen 9. kesäkuuta 2007 kello 11.45 (UTC)
Ainakin liikuntavirasto käyttää yleensä yksikkömuotoa. [1] --Silvonen 10. kesäkuuta 2007 kello 04.17 (UTC)
Ei tuosta liikuntavirastonkaan tekstistä ota selvää, tarkoitetaanko siinä läntistä saarta vai molempia saaria. Museovirasto käyttää monikkoa [2]. Jotta asia olisi vähän sekavampi, on myös Itä-Helsingissä Pihlajasaaret: [3] On noita keskenään samannimisiä saaria tietysti jo pelkästään Helsingin seudulla paljon enemmänkin. —B. Nuhanen 10. kesäkuuta 2007 kello 07.03 (UTC)

Lokkiluoto[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö Lokkiluodon tilalla olla Lasimestarinletto? Katso http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Lokkiluoto --Toko 22. heinäkuuta 2010 kello 00.39 (EEST)