Keskustelu:Pelle Miljoona

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta maininta "Levy on yksi merkittävimmistä suomipunkin alkuaikojen levyistä." on tärkeä maininta. Se kertoo Pelle Miljoonan merkittävyydestä, hän kuitenkin oli ko. albumilla keskeisessä osassa. Pohjalla albumin merkityksellisyys ei ole vain omaa mielipidettäni, vaan varsin yleisesti todettu asia. Merkittävyys on eri asia kuin se, onko levy hyvä vai huono. Siitä, onko levy hyvä vain huono, voidaan olla montaa mieltä. Kaiken tämän tueksi:

  • "Rockin rajaton ristiretki, Viisikymmentä vedenjakajaa suomirockin historiasta", Helsingin Sanomien sarja, joka kertoo rockin kehitykselle tärkeistä hetkistä ja levyistä:

Eri esittäjiä: Pohjalla (Love, 1978) Briard, Pelle Miljoona ja Eppu Normaali olivat ehtineet perehtyä punkrockiin omilla levyillään, mutta perustavanlaatuisinta jälkeä tehtiin Pohjalla-kokoelmalla. Pelle Miljoonan yhteiskuntakriittinen vyörytys, Problemsin rempseä katurock, Se-yhtyeen älyllisempi lähestymistapa ja Sehr Schnellin monotonisuus määrittivät kerralla kotimaisen punkrockin suuntaviivat. http://www2.helsinginsanomat.fi/extrat/kulttuuri/rock50v/suomirock.html

  • Vesa Vahtera (Rare 2/93) & Jari Tomppo 1998, 2000, 2002:

Tuli kesä ja syksy -78 ja Pohjalla -kiertue. Ja myöhemmin samanniminen LP:kin yhdessä Problems?in, Sehr Schnellin ja Se-yhtyeen kanssa. Tuo LP on ehdottomasti yksi tärkeimmistä Suomessa julkaistuista levyistä. http://www.pellemiljoona.net/

Iglu 14. joulukuuta 2005 kello 23:24:55 (UTC)


    • En yhtään epäile väitteen paikkansapitävyyttä, mutta lausemuoto on silti POV. Parempi muoto olisi esimerkiksi "sitä pidetään yhtenä merkittävimmistä suomalaisista punk-levyistä". Sana "suomipunk" on myös käsittääkseni melko huonoa suomea. En kuitenkaan ryhdy muokkaussotaan, joten tee mitä lystäät.--Ziggy 14. joulukuuta 2005 kello 23:40:07 (UTC)


joo, en kiellä etteikö asiaa voisi paremminkin ilmaista, mutta muokkaminen kohti parempaa ilmaisua eroaa melkoisesti poistamisesti. Iglu 14. joulukuuta 2005 kello 23:53:41 (UTC)
Totta. Toivottavasti nyt miellyttää.--Ziggy 15. joulukuuta 2005 kello 00:04:20 (UTC)
Kyllä, miellyttää, kiitos. :) Iglu 15. joulukuuta 2005 kello 00:23:09 (UTC)

Pellen nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Eikö luetteloinnissa pitäisi olla "Miljoona, Pelle", eli sukunimen mukaan - eikä "Pelle Miljoona", etunimen mukaan? "Pelle Miljoona"han on kuitenkin Petri Tiilen taiteilijanimi, eikä mikään bändin nimi. Niinkuin "Kauko Röyhkä" on Jukka-Pekka Välimaan taiteilijanimi, ja se on aina kohdassa "R". --N.R. 13. tammikuuta 2008 kello 15.07 (UTC)

Kirjastoihmisen pohdintoja asiasta vuodelta 2008. Eli kirjastoissa oli päädytty muotoon "Miljoona, Pelle", paitsi pääkaupunkiseudulla, jossa pysyttiin muodossa "Pelle Miljoona" muun muassa muutoksen vaatiman työn takia. Artikkelissa käytettiin aika pitkään muota "Miljoona, Pelle", kunnes tässä kuussa asia muutettiin. -Uusimies (keskustelu) 24. marraskuuta 2022 kello 20.20 (EET)Vastaa[vastaa]