Keskustelu:Pelastakaa sotamies Ryan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moi. Nämä "Virheet" nyt osin ovat enemmänkin vain "huonosti" toteutettuja elokuvapätkiä eivätkä todellisia virheitä. Esim. että toinen panssarivaunu on valjastettu näyttämään toiselta, ei se liene virhe kun se on täysin tietoisesti tehty juurikin tarkoituksella niin.

Virheissä sen sijaan on oikea virhe jonka jo itse virhe vesittääkin itsensä.

  1. Lopputaistelussa nähtävä Tiger-panssarivaunu on tosiasiassa neuvostoliittolaisen T-34-vaunun päälle rakennettu kopio. Asian voi havaita vaunun telapyörästöstä, josta puuttuu saksalaisvaunuille tyypillinen iso hammastettu vetopyörä, ja joka ei ole Tigerin tapaan limittäinen, vaan kaikki telapyörät ovat peräkkäin. Lisäksi tankin torni on liian edessä. Samanlainen vaunu esiintyy myös Brian G. Huttonin ohjaamassa ja Clint Eastwoodin tähdittämässä elokuvassa Kellyn sankarit vuodelta 1970.
  1. Lopputaistelussa saksalainen panssarivaunu ampuu tykillään kirkontornia, josta Millerin partion tarkka-ampuja tulittaa saksalaisia. Vaunu on lähellä tornia ja tarkka-ampuja näkee kiikaritähtäimen läpi kuinka vaunun tykki nousee tähtäämään häntä kohti. Yhdenkään II maailmansodan aikaisen saksalaisen panssarivaunun tykki ei voi nousta lähellekään niin jyrkkää kulmaa.

Eli siis elokuvassa käytettiin identtistä T-34-vaunua. "Yhdenkään II maailmansodan aikaisen saksalaisen panssarivaunun tykki ei voi nousta lähellekään niin jyrkkää kulmaa." Elokuvassa käytetty T-34 vaunun valmistaminen aloitettiin 1940 ja elokuva sijoittuu vuoteen 1944. "T-34 oli neuvostojoukkojen pääkalustoa läpi toisen maailmansodan ja sitä käytettiin laajasti sen jälkeenkin." Lähteet virheiden virheellisyyteen: http://fi.wikipedia.org/wiki/T-34