Keskustelu:Parapsykologia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ESP-linkki johtaa tonne: IPsec

Lainaus[muokkaa wikitekstiä]

Ei ole varmaan perusteltua ottaa teksteistä aivan noin pitkiä suoria lainauksia kuin on tehty professori I. W. Kellyn tekstille? Pääkohdat voisi selittää omin sanoin jotta sekaan saadaan muitakin mielipiteitä. --Alphaios 24. tammikuuta 2007 kello 06.21 (UTC)

Skeptikoiden arvostelu?[muokkaa wikitekstiä]

Skeptikoiden arvostelu -otsikon alla on suuri osa tekstistä on juuri sitä, eli skeptikoiden arvostelua. Järkevämpää mielestäni olisi muuttaa otsikoksi Parapsykologian arvostelu, ja arvostella skeptikoita jossain muualla. Sadeporo 6. marraskuuta 2011 kello 12.48 (EET)Sadeporo

Joitakin korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Ikivanhojen taikatemppujen käyttäminen parapsykologian todistamiseen on ärsyttänyt myös muita taikureita.

Myös muita? Kuka mahtaa olla se edellinen johon tuossa viitataan.

Amerikkalainen William McDougall puolestaan oli sitä mieltä, että ainoastaan psyykkinen tutkimus voi pysäyttää materialismin etenemisen.

Tämä ei liity edelliseen lauseeseen mitenkään, joten tuon puolestaan -sanan voisi ainakin poistaa, ja ehkä etsiä lisää tietoa ja tehdä McDougallista ja Sidgwickistä omat kappaleensa.

Parapsykologian määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan kielitoimiston määritelmä pätevin mahdollinen tästä asiasta? Alalta löytyy paljon erikoiskirjallisuutta, jossa parapsykologian määritelmää käsitellään. Käyn parhaillaan parapsykologian kurssia ja siellä on tällainen määritelmä (s. 3). Mielestäni täällä aiemmin ollut määritelmä oli parempi, vaikka siinäkin oli puutteensa. --Gamma (keskustelu) 11. tammikuuta 2015 kello 11.23 (EET)