Keskustelu:Pankuroni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhteenveto muutoksista:

  • Pankuroniumbromidia myydään Pavulonin nimellä tosi monessa muussakin maassa kuin Yhdysvalloissa.
  • Pavulon i helpota hengitystä tippaakaan, päinvastoin lamauttaa hengityslihaksiston - korjattu mekaaniseksi ventilaatioksi ja kirurgiaksi.
  • Pankuronilla ei ole muista lihasrelaksanteista poiketen sedatiivista tai analgeettista vaikutusta. - kelvoton väite joka tuntuu perustuvan siihen että luokassa lihasrelaksantit on listattu kaikki bensodiatsepiinit - yhtä hyvin sinne olisi voinut laittaa Koskenkorvan tai lämpimän maidon. Yhdelläkään depolarisoivalla tai ei-depolarisoivalla lihasrelaksantilla (joita on Pavulonin lisäksi useita) ei ole sen enempää analgeettista kuin sedatiivistakaan vaikutusta.
  • Teloitus - pankuronibromidi voi olla yksi myrkkyruiskeen ainesosista - yhtä usein joku toinen relaksantti kuten esimerkiksi rokuroniumbromidi.
  • Sivuvaikutukset samoin - "voi aiheuttaa". Paitsi: pallealihaksen lamaantumista aiheuttaen vaikeutuneen hengityksen, koska Pavulonin on tarkoitus aiheuttaa lihasten lamaantumista.

Lisäksi korjattava-malline: artikkeli keskittyy suhteettomasti sangen arkisen rutiinilääkkeen hyvin marginaaliseen käyttöalueeseen USA:n teloituksissa. Ei sanaakaan esimerkiksi jokapäiväisestä käytöstä maailman kymmenillä tuhansilla teho-osastoilla.

--Lenitha 6. tammikuuta 2009 kello 04.34 (EET)

Seuraavaksi voisit esittää väitteillesi myös vedenpitävät lähteet. --Styroks 6. tammikuuta 2009 kello 19.04 (EET)