Keskustelu:Paavo Aarnio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Ei merkittävää asemaa, kauppa- ja teollisuusministeriön toimistopäällikkö. Sen tason virkamiehiä on Suomessa ollut ja on kymmenintuhansin. Ehdotan poistoa. --Abc10 (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 12.03 (EET)

Oliko meillä jotain suuntaviittoja Kuka Kukin On kirjaan päässeistä henkilöistä? -- Cimon Avaro 18. helmikuuta 2021 kello 12.05 (EET)
Ei ihan kuka tahansa Taavi Tasalakki ylitä julkaisukynnystä KKO-matrikkeleissa. Lisäksi kyseessä on ministeriön johtava virkamies. IMO ylittää "uutiskynnyksen"EskoG-67 (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 12.13 (EET)
KKO:sta ei ole suuntaviivoja, jotkut pitävät merkityskynnyksenä, mutta tosiasiassa siellä on paljon virkamiehiä, minäkin tunnen, joita kukaan ei koskaan keksisi ehdottaa Wikipediaan. Eli pitäisi olla asema ja tehtävä, joka tekee merkittäväksi. --Abc10 (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 12.20 (EET)
Tästä on kyllä keskusteltu ja konsensuskin vaikuttaisi olevan selvä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_(k%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6t)/Arkisto7#Kuka_kukin_on_-kirjojen_henkil%C3%B6ist%C3%A4 . -- Cimon Avaro 18. helmikuuta 2021 kello 13.22 (EET)
Tuo keskustelu on jo niin vanha, että pitää katsoa, millainen linja on muodostunut sen jälkeen. Tuossa esitetyt copyright-perusteet ovat kyllä huomionarvoisia. Wikisitaateissahan herättiin ongelmaan kun ykksi käyttäjä yrittti kopioida wikisitaatteihin kokonaista sitaattisanakirjaa. Hauskasti siinä tekijänoikeukasiin vetoaa Käyttäjä:Crash, jonka muuten hyvät, mutta tekijänoikeuksia rikkoneet muokkaukset sitten johtivat laajaan korjausprojektiin, mutta tuossa kyllä oli oikeassa.--Urjanhai (keskustelu) 20. helmikuuta 2021 kello 08.14 (EET)

KKO:ssa → mielestäni merkittävä. Jos hän olisi elänyt internetaikakaudella, olisi lähteitäkin saatavilla varmasti ihan erilailla. --Elena (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 13.41 (EET)

Ihan jokainen KKO:ssa mainittu ei välttämättä ole merkittävä. Esim. FM Kirsti Aarnion merkittävin toimi oli "Kouluhallituksen määräämä lääninkouluttaja", joka ei IMO ylitä merkittävyyskynnystä. Mutta toisaalta ompa täällä vino pino jotain room.kat. piispoja jostain viidakosta yms.EskoG-67 (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 14.35 (EET)

Runsaat ja melko merkittävätkin luottamustehtävät nostavat mielestäni riman yli, vaikka virka-asema onkin keskikastia. -Ochs (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 16.49 (EET)

Kaivoin tähän Helsingin Sanomien arkistohaulla vähän lisää tietoja, joiden valossa Aarnio alkaa hyvinkin näyttää merkittävältä. Ensinnäkin hän on ollut perustajajäsenenä ja puheenjohtajana Kerho 33:ssa, josta todetaan artikkelissa Nuoren Voiman Liitto: "Kerhosta muodostui pian suomalaisen kulttuurielämän tunnetuin keskustelufoorumi". Hänen kodissaan kokoontuivat Mika Waltari, Saima Harmaja ym. (tuo lähteeksi lisäämäni Kaija Nenosen juttu löytynee muuten myös painettuna kirjasta Viertotietä itään ja länteen – Helsingin vanhoja kortteleita 3, jota minulla ei nyt ole käsilläni). Lisäksi Aarnio on ollut Nuoren Voiman Liiton lyhytaikainen puheenjohtaja ja johtanut neljännesvuosisadan Suomi-Afrikka-seuraa ja joitain vuosia myös Suomen latinalais-amerikkalaista yhdistystä sekä eräitä vähäisempiä järjestöjä. Mielestäni ainakin järjestövaikuttajana merkittävä, vaikka virkamiehenä ei olisikaan. Tosin HS:n haulla tuli vastaan myös yksi noita ystävyysseuroja käsittelevä uutinen vuodelta 1972 ([1]), jossa sanotaan ohimennen, että "kaupallinen neuvos Paavo Aarnio veti kolmetoista ensimmäistä vuotta Suomen kehitysaputyötä" [ennen Afrikka-seuran perustamista vuonna 1964]. Tästä en löytänyt netistä tarkempaa tietoa, mutta Suomen kehitysavun historiasta on varmaan kirjoitettu jotain. --Risukarhi (keskustelu) 20. helmikuuta 2021 kello 19.43 (EET)

Tämän perusteella pitäisin jo merkittävänä. --Prospero One (keskustelu) 20. helmikuuta 2021 kello 20.16 (EET)

Keskustelun perusteella vaikuttaa merkittävältä. Poistin merkittävyysmallineen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 23. helmikuuta 2021 kello 10.20 (EET)