Keskustelu:OneCoin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

OneCoin on bulgarialainen pyramidihuijaus, jossa ihmisiltä yritetään huijata rahaa markkinoimalla virtuaalivaluuttaa, jota erheellisesti väitetään kryptovaluutaksi, vaikkei se täytä ainuttakaan kryptovaluutan ominaisuutta. Tämä artikkeli on pääasiallisesti mainos, jonka avulla pyritään myös herättämään luottamusta suomalaisten onecoin-asiakkaiden keskuudessa, mutta artikkelissa on hyvin vähän mitään objektiivista ja neutraalia tietoa. Lähteinä käytetään yksinomaan yhtiön omia nettisivuja ja sieltä kopioituja valheita.

http://pjarvinen.blogspot.fi/2015/02/onecoin-uhkaa-oikeustoimilla-kasitys.html

2001:14BA:27F9:D800:8E89:A5FF:FE10:6E60 3. joulukuuta 2015 kello 10.07 (EET) Mato Mattila

Muokkasin artikkelia. Toivottavasti nyt parempi. Gopase+f (keskustelu) 3. joulukuuta 2015 kello 10.37 (EET)

Ja täällä perustetaan perus suomalaiseen tapaan kaikki "tieto" yhteen BLOGIIN... En minäkään onecoiniin sijottais muutaku hyvin lyhyellä tähtäimellä. Kyllä silä voi ihan oikeasti tehdä rahaa kunhan vaa vetää rahat nopeasti pois onecoinin järjestelmästä ennen kun johtajat lopettaa homman. Bitcoinissa ollu mukana vuodesta 2009 saakka ja P. Järvinen ei tiedä kryptovaluutoista sen enempää ku kärpänen lantakasasta, eikä sen kirjotuksia kannata raamattuna ottaa. Ja mitä tulee poliisin tekemään päätökseen painottaa varovaisuutta niin se on kuultu ennenkin myös sellasista MLM yrityksistä jotka on nykyään ollu markkinoilla jo 20v. ilman hämminkiä. Suomalaiset on siitä hienoja, että aina tehdään niiku käsketään ja uskotaan asioista muka tietäviä. Sitte myöhemmin ku joku tekee rahaa ni itketään et miks ei kukaan kertonu. Mun serkku teki 509,000€ OneCoinilla 3kk, mutta veti rahat heti pois. Että kyseessä korkean riskin sijotus jossa mahdollisesti korkeat tuotot. Mutta ei aina kannata heti mennä maalaamaan piruja seinille, onecoin ei ole vielä tehnyt mitään rikollista eikä mitään mikä sellaseen edes viittais. Itse en sijota, mutta jokainen saa päättää itse kuhan ei perusta päätöstää bitcoin propagandaan(OneCoinilla on jo nyt n.4 kertaa enemmän aktiivisia käyttäjiä 1,4 milj. kuin Bitcoinilla n.200k-500k) ja blogeihin vaan faktoihin.Ghostingyou (keskustelu) 9. maaliskuuta 2016 kello 22.53 (EET)

Olen lisännyt tekstiä käyttäen mikäli mahdollista lähteinä onecoin-tiedotusta. Ikävä vaan sivut on joko kadonneet tai niitä ei ole päivitetty kuukausiin. Muistathan muuten sanoa serkullesi että ilmoittaa verottajalle voittonsa, koska "Suomessa virtuaalivaluutan arvonnousu on kokonaan veronalaista pääomatuloa." "Verotuksellisesti virtuaalivaluutan kauppa muistuttaa olosuhteiltaan niin sanotuilla hinnanerosopimuksilla (CFD) käytävää kauppaa." Virtuaalivaluuttojen tuloverotus, Vero.fi--RicHard-59 (keskustelu) 17. heinäkuuta 2016 kello 17.24 (EEST)
@RicHard-59: Olen muokannut artikkelin alkupuolta sellaiseksi, että se nojautuisi mahdollisimman paljon ns. luotettaviin ulkopuolisiin lähteisiin, niitä kun onneksi jonkin verran on (HS, iltalehdet jne.) Artikkelin loppuosa mun tekisi mieli typistää ihan muutamaan lauseeseen, joissa selitetään kauppapaikkojen aukeaminen tai lähdekoodin avaaminen tai mitä nyt sitten saakaan noista median artikkeleista irti. Onecoinin omia sivuja (ja noista nyt jo alhaalla olevista linkeistä ei edes tiedä kuka niitä sivuja oikeasti ylläpiti) pitäisi mielestäni käyttää minimaalisesti lähteinä, ja mieluummin "suodattaa" Onecoinin kommentit median kautta, ja jonkin verranhan nämä Suomen miehet ovat asioita mediassa kommentoineetkin. BehindMLM on myös kyseenalainen lähde, koska se on jonkun nimettömän tyypin pitämä blogi. -kyykaarme (keskustelu) 29. joulukuuta 2016 kello 19.16 (EET)
Artikkelia voi tosiaan tiivistää. BehindMLM sivusto on siinä mielessä hyvä, että sieltä löytyy myös alkuperäiset lähteet, joita voinee käyttää primaarilahteina, kuten nyt esim. italiankieliset lähteet onecoin-ponzin kiellosta italiassa.RicHard-59 (keskustelu) 1. tammikuuta 2017 kello 17.31 (EET)


Toisissa wikeissä artikkeli ei ole Luokka:Kryptovaluutat. Pois täältäkin?--RicHard-59 (keskustelu) 8. kesäkuuta 2017 kello 19.18 (EEST)

Pois vaan. --O2081 (keskustelu) 8. kesäkuuta 2017 kello 19.41 (EEST)
Poistin, kun soraääniä ei kuulunut. --O2081 (keskustelu) 9. kesäkuuta 2017 kello 10.27 (EEST)