Keskustelu:OP-ryhmän taidesäätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Palautin artikkelin sisällön. Jos et pidä tästä, vie artikkeli poistoäänestukseen. Jos et pidä nimestä, ehdota uutta nimeä. Säätiön nimen muuttumisesta tarvitaan kuitenkin jokin luotettava lähden En pidä OP-Pohjolan webbisivuja tällaisena. Lisäksi uudesta nimestä on esitettu lukuisia versioita:

Mikä näistä on siis säätiön virallinen nimi?

Muistutan vielä, että sivua ei voi siirtää, leikkaa-liimaamalla. Tämä rikkoo GFDL-lisenssiä. Artikkelin historian säilyttämiseksi se tulee siirtää. Olemassa olevat uudelleenohjaukset kuitenkin estävät siirron ilman ylläpitäjän apua. -- Petri Krohn 6. maaliskuuta 2008 kello 13.21 (UTC)

Pekkos ilmeisesti ajatteli yhdistää artikkelit; itse pidän kyllä OP-Pohjolaa ihan riittävän luotettavan lähteenä mitä sen omaan säätiön nimeen tulee. Uusi nimi, Pohjolan Taidesäätiö, on tosin mainittu vasta yhdessä lähteessä. Säätiön nimi on yhä OKO:n Taidesäätiö YTJ:ssä, eikä Googlehaulla Pohjolan Taidesäätiö saa yhtään tulosta. Voin kyllä siirtää artikkelin uudelle nimelle, jos se aiheelliseksi katsotaan. Onko erityisiä perusteita miksi artikkeli pitäisi/ei pitäisi yhdistää artikkeliin OP-Pohjola? -- Piisamson 6. maaliskuuta 2008 kello 13.39 (UTC)
Tuo OP-Pohjolan sivu on kaupallista hömppää. Säätion nimi muuttu, kun se rekisteröidään (patentti ja rekisterihallitus?). Luotettava lähde on siis jokin PRH:n tietokanta (kaupparekisteri?) tai muu lähde, joka viittaa tähän tietokantaan.
Wikipedia tietosanakirjana käsittelee yhtälailla historiallisia ilmiöitä. Se ei ole ajantasalla oleva yhtiö- tai säätiörekisteri. Siksi on siis aivan perusteltua pitää säätiö sillä nimellä jolla lähdekirjallisuus sen pääosin tuntee, aivan riippumatta siitä, mitä PRH:n tietokanat tänään kertovat. -- Petri Krohn 6. maaliskuuta 2008 kello 13.47 (UTC)
Säätiön eri nimet voidaan luetella artikkelissa, lähtökohtana pidän kuitenkin että artikkelin nimi menee nykyisen nimen mukaan, vaan eipä asialla mikään kiire ole, minun puolestani voidaan hyvin odottaa kunnes nimenvaihdoksesta on ulkopuolinen lähde tai nimi vaihtuu YTJ:ssä. -- Piisamson 6. maaliskuuta 2008 kello 13.49 (UTC)
Kun OP-Pohjolan omassa tiedotteessa selvästi ilmoitetaan, että sillä on vuonna 1987 perustettu Pohjolan taidesäätiö, jonka aiempi nimi oli OKO:n taidesäätiö, on aika älytöntä olla tätä käyttämättä. Yhdistysten ja yritysten nimenmuutokset menevät rekistereihin aina viiveellä eikä mielestäni ole mitään syytä odottaa niitä, kun selväsanainen lähde on käytössä.--ap4k 6. maaliskuuta 2008 kello 14.38 (UTC)
Nimennmuutokset eivät "mene rekisteriin viivellä". Säätiön tai yhdistyksen nimi muuttu, kun muutos merkitään rekisteriin. Nimestä ei korkaan päätä säätiö itse; virannomaisten tulee myös hyväksiä uusi nimi, ja varmistaa että se ei ole päällekkäinen minkään muun nimen kanssa. Säätiö voi tietenkin jo ennen muutosta käyttää merkkinoinnissaan uutta nimeä, tämä on kuitenkin aina epävirallistaa. -- Petri Krohn 6. maaliskuuta 2008 kello 18.55 (UTC)
Siirretty. -- Piisamson 6. maaliskuuta 2008 kello 15.04 (UTC)
Toivottavasti tämä meni nyt oikealla nimelle noista esitetyistä. -- Petri Krohn 6. maaliskuuta 2008 kello 18.55 (UTC)

Nykyinen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Säätiön nykyinen nimi taitaa olla OP Ryhmän Taidesäätiö.[1] --Hermis (keskustelu) 30. syyskuuta 2015 kello 13.03 (EEST)[vastaa]

Vaihdoin artikkelin nimen oikeaksi --Pyscowicz (keskustelu) 15. joulukuuta 2015 kello 13.40 (EET)[vastaa]